Autoritățile l-au amendat cu peste 15.000 de lei pe un exploator forestier din Vatra Moldoviței și i-au confiscat aproape 20 de metri cubi de lemn

În perioada 20 - 22 septembrie 2021, o echipă formată din polițiști și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control într-o partidă aprobată pentru a fi exploatată de către SC Teomar Building SRL, cât și la depozitul societății.

SC Teomar Building SRL din satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, are ca obiect de activitate „exploatarea forestiera” și este admnistrată de către Ștefan Aurel Aneci.

Se pare că autoritățile au constatat faptul că la data de 18 septembrie 2021, SC Teomar Building SRL a efectuat un transport multiplu de material lemnos cu o autoutilitară marca Mercedes. Așadar, societatea în cauză a fost amendată cu 4.000 de lei și s-a dispus confiscarea fizică a cantității de 9,44 metri cubi de lemn rotund rășinoase, în valoarea de 1.633 lei.

La data de 20 septembrie 2021, polițiștii, reprezentații Ocolului Silvic Iacobeni și reprezentantul societății controlate, s-au deplasat în partida autorizată în vederea exploatării, situată în UP II Scorușu. Cu această ocazie s-a constatat faptul că societatea vizată a săvârșit un număr de trei fapte contravenționale privind regulile de exploatare. Așadar, i s-au mai aplicat societății încă trei amenzi în valoare de 6.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus aplicarea unui număr de patru puncte de penalizare pe atestat de exploatare a societății.

În plus, pentru alte nereguli constatate în perioada 21 - 22 septembrie 2021, echipa de control i-a mai aplicat societății încă două sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei și a confiscat 9,29 metri cubi de lemn rotund rășinoase, în valoare de 1.608 lei.

Menționăm faptul că, dacă autoutilitara sus-menționată transporta ilegal peste 10 metri cubi de lemn, vehiculul ar fi fost confiscat de autorități.

Adauga comentariu