Autoritățile sucevene au ridicat de la o firmă obiecte vestimentare importate din Turcia în valoare de circa 155.000 de lei

În perioada 11 - 13 aprilie 2022, polițiștii din cadrul SICE al IPJ Suceava și angajații de la Direcția Regională Antifraudă Fiscală Suceava au verificat și inventariat mărfurile pe care o firmă le-a importat din Turcia. 

Cu această ocazie au fost identificat mai multe obiecte vestimentare inscripționate cu fel și fel de mărci înregistrate și protejate în România. 

Au fost găsite: 90 de compleuri cu inscripțiile Adidas, 60 compleuri inscripțiile Puma, 50 de compleuri cu inscripțiile Hugo Boss, 500 de perechi de pantaloni de trening cu inscripția Adidas și 200 de perechi de pantaloni de trening cu inscripția Nike. Acestea au fost ridicate. Valoarea estimată a acestor obiecte vestimentare este de 155.000 de lei.

În total, în urma verificărilor au fost identificate peste 19.400 de articole vestimentare și accesorii cu privire la care nu au putut fi prezentate documente legale de transport. Existau neconcordanțe între stocul faptic și cel scriptic. Produsele urmau a fi ridicate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

S-a întocmit un dosar penal pentru punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică și „folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantități de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă.

FOTOGRAFIA NU ESTE DE LA ACEST EVENIMENT.

Adauga comentariu