Autotehnorom - CJ Suceava&Flutur 2-0. Baronul Flutur mai ia o scatoalca dupa ceafa lata de la Tribunalul Botosani

Azi, Tribunalul Botoșani a respins acțiunea Județului Suceava prin care acesta din urmă solicita anularea rezilierilor contractelor de construire a drumurilor bucovinene. Contracte care fusese reziliate de către antreprenori ca urmare a eșecului Județului Suceava de a asigura corectarea erorilor de proiectare și a neîndeplinirii altor obligații de către autoritatea contractantă.

Este un succes juridic de etapă, dar nu este singurul.

Într-un fel, visele Președintelui Consiliului  Județean s-au împlinit parțial, acesta a cerut judecarea procesului la Curtea de Apel Suceava, iar acum, după ce a pierdut procesul la Tribunalului Botoșani, poate face apel care se va putea judeca la Curtea de Apel Suceava sau la altă Curte de Apel din proximitate.

Evident vorbim despre o hotărâre care încă nu este definitivă, dar care reprezintă o aplicare a legii de către un judecător și care, pe lângă recenta hotărâre a CNSC, prin care Județul Suceava a fost obligat să remedieze o multitudine de erori din documentația de reatribuire a lucrărilor de construire a drumurilor bucovinene, relevă faptul că Județul Suceava nu aplică legea în spiritul și litera ei, ci o aplică precum în patul lui Procust, prin încercarea de a tăia capetele care nu se apleacă, referindu-ne aici și la situația din trecut, în care în mod reprobabil Consiliul Județean Suceava a încercat trimiterea în faliment a societății Autotehnorom, prin executarea abuzivă a zeci de miliarde de lei din conturile bancare.

În acest context juridic și cel al odelor aduse de către Președintele Consiliului Județean Suceava, sie însuși și instituției domniei sale, arătăm că în cadrul recentelor litigii, s-a relevat faptul că lucrările de relocare a rețelelor de utilități care trebuiau să fie executate de către autoritățile locale sub îndrumarea și supravegherea directă a Consiliul Județean, nu au fost executate nici după doi ani de la începerea lor.

Ne întrebăm și nu doar retoric, poate Președintele Consiliului Județean Suceava să explice de ce la expirarea termenului în care drumurile Bucovinei trebuiau terminate, dumnealui nu a reușit să mobilizeze autoritățile locale să termine cel puțin lucrările de mutare a rețelelor de utilități din zona drumurilor ?

Ce piedici are Consiliul Județean Suceava în a cere autorităților locale să mute rețelele de utilități acolo unde acestea împiedică lucrările de construire a drumurilor ? 

    
 

 

 

Adauga comentariu