Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul medicului anestezist fals descoperit la o clinică stomatologică care funcționa ilegal în Suceava

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul descoperirii unei clinici stomatologice fără autorizări, din Suceava, în care copiii erau anesteziați de către o asistentă igienistă. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 și art. 52 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății și dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică.

Cotidianul Obiectiv de Suceava, în articolul intitulat ”Clinică stomatologică fără autorizări, în care proprietăreasa este acuzată că făcea anestezie copiilor deși este doar asistentă igienistă, descoperită în Obcini”, a relatat cazul de la o clinică din Municipiul Suceava, în care mama unui copil cardiac a avut dubii când fiul ei a fost anesteziat de presupusul medic de acolo. Potrivit materialului de presă :”(...) Femeia s-a dus glonț la Colegiul Medicilor Dentiști unde a aflat că de fapt medicul anestezist este în realitate o simplă asistentă igienistă. O echipă mixtă formată din trei inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică și trei reprezentanți ai Colegiului Medicilor Stomatologi Suceava au verificat cabinetul, situat în Cartierul Obcini. “R.S. nu este medic stomatolog, nu are competențe de anestezist, iar Clinica nu există în acte”, ne-a declarat președintele Colegiului Medicilor Dentiști”.

Cotidianul online Ziar de Suceava a prezentat pe larg povestea falsului medic anestezist descoperit la o clinică stomatologică care funcționa ilegal în Suceava.

Adauga comentariu