Avocatul Traian Andronachi, fostul manager al Spitalului Municipal Rădăuți, vrea să își încerce norocul la concursul pentru șefia SJU Suceava: „Dacă examenul va fi corect nu am foarte mari emoții”

Avocatul Traian Andronachi este hotărât să candideze la funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, arată radiotop.ro.

Din 2016 și până în martie 2021, el a condus Spitalul Municipal Rădăuți. Avocatul are încredere în șansele sale, chiar dacă îl va contracandida pe managerul interimar al Spitalului Județean, Alexandru Calancea, cu care se înțelege bine.

„Sunt în relații bune cu domnul Calancea. Având în vedere felul colaborării noastre din 2020, când domnul Calancea era novice în materie și i-am acordat tot timpul sprijinul, și astăzi avem o relație bună. Sunt sigur că vom colabora dacă sorții de izbândă vor fi de partea mea. Dacă examenul va fi corect nu am foarte mari emoții. Cunosc legislația, cunosc managementul spitalicesc, am preluat o instituție, Spitalul Rădăuți, care nu mergea, și am transformat-o în ceea ce este în momentul de față. Am experiență și pe fonduri europene. Spitalul Rădăuți a obținut a doua finanțare ca mărime din România pentru un proiect european, de aproximativ 8,5 milioane de euro. O finanțare mai mare a obținut doar Spitalul Colentina”, a spus Traian Andronachi.

Avocatul a fost întrebat dacă ar putea fi dezavantajat de faptul că managerul Calancea cunoaște mai bine Spitalul Județean, motiv pentru care a spus: „Nu doar acesta este micul handicap. Handicapul este dat de faptul că-i evident că persoana subsemnatului nu a fost dorită la conducerea Spitalului Municipal Rădăuți de noua conducere instalată după câștigarea alegerilor. Mă refer strict exact la conducerea PNL, care a înlocuit conducerea PSD. Sunt membru PSD”.

Concursul pentru șefia Spitalului Județean Suceava va avea loc, probabil, până-n data de 15 iulie. Unitatea medicală se află în subordinea Consiliului Județean, condus de PNL.

sursa material: radiotop.ro

Adauga comentariu