Banii sucevenilor folosiți împotriva lor de către Consiliul Județean Suceava în disputa ce privește Groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș

Consiliul Judeţean Suceava va achiziţiona servicii juridice de consultanţă şi reprezentare în procesul de la Tribunalul Cluj privind depozitul de deşeuri de la Pojorâta. Procesul a fost deschis de către Societatea Civilă Profesională de Avocaţi Plopeanu&Ionescu. Aceste servicii vor fi asigurate de o casă de avocatură sau un cabinet de avocatură. Contravaloarea serviciilor juridice de consultanţă, asistenţă şi reprezentare este de 120.000 de lei inclusiv TVA şi va fi asigurată din bugetul propriu al judeţului Suceava pe anul 2018.

În vara acestui an, Tribunalul Suceava a anulat hotărârea nr.80 din data de 9 septembrie 2016 emisă de Consiliul Local al comunei Pojorâta, prin care s-a dispus transferul a celor nouă hectare de teren pe care s-a construit groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş către Consiliul Judeţean Suceava. Decizia judecătorilor suceveni nu a fost însă una definitivă.

În luna martie 2016, Curtea de Apel Cluj a admis recursul înaintat de localnici din Valea Putnei şi Mestecăniş, anulând Hotărârea nr.64 emisă la data de 9 august 2010 de Consiliul Local Pojorâta, prin care nouă hectare de teren au ajuns în posesia Consiliului Judeţean Suceava. Taman pe acest teren, s-a construit groapa de gunoi de pe Mestecăniş, un proiect blamat încă de la început.

Cum decizia magistraţilor clujeni este definitivă, se poate concluziona că depozitul ecologic de deşeuri de pe Mestecăniş a fost construit ilegal, după ce CJ Suceava a proiectat o groapă de gunoi pe un teren ce nu este al său.

Locuitorii din Pojorâta, prin vocea reprezentantului Aristide Maxim Samoilă, au acţionat din nou în instanţă o nouă hotărâre de Consiliu Local prin care cele nouă hectare de teren pe care a fost construită groapa de gunoi de la Pojorâta au fost, din nou, transferate în posesia Consiliului Judeţean Suceava. Aristide Maxim Samoilă a precizat că hotărârea luată în septembrie 2016 este identică cu cea din 9 august 2010.

Groapa de gunoi de la Pojorâta a fost terminată, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava urmează să facă recepţia finală la groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş, una dintre cele mai mari aberaţii construite cu bani europeni în ţara noastră, după ce staţia de epurare a fost finalizată. După recepţie, va mai fi nevoie de un operator şi groapa va deveni funcţională.

Constructorii au finalizat staţia de epurare a gropii de gunoi, astfel că lucrările au fost terminate. În groapa de gunoi au fost investite 27 de milioane de lei.

Această recepţie nu este sinonimă cu darea spre folosinţă, deoarece groapa de gunoi nu are încă un operator.

Adauga comentariu