Bărbatul care a atacat un polițist cu o drujbă a fost lăsat în libertate și plasat sub control judiciar

Tribunalul Suceava a admis contestația formulată de inculpatul Mihăiță Gabriel Pădurariu împotriva prelungirii măsurii arestării preventive cu încă 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de „ultraj”, pronunțată de Judecătoria Vatra Dornei.

 

 

Magistrații Tribunalului Suceava au dispus punerea inculpatului în libertate, dacă nu este arestat sau reţinut în altă cauză. Aceștia i-au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Decizia este definitivă.


Vă amintim faptul că la data de 23 martie 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Mihăiță Gabriel Pădurariu pentru săvârşirea infracţiunii de „uItraj”.

În seara zilei de 22 martie 2022, în jurul orei 21.40, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a fost solicitat să intervină la un scandal care avea loc într-o gospodărie din municipiul Vatra Dornei.

Când a ajuns la faţa locułui, polițistul a fost ameninţat cu acte de violenţă de către Pădurariu, care se afla sub influenţa băuturilor aicoolice. Individul avea pornită o drujbă pe care o îndreptat ameninţător spre agentul de połiţie. Acesta l-a somat pe agresor să înceteze aceste acţiuni, însă dorneanul s-a îndreptat în direcţia sa cu drujba pornită, motiv pentru care poliţistul a tras cinci focuri de avertisment cu arma din dotare în plan vertical.

Întrucât, Mihăiță Gabriel Pădurariu și-a continuat acţiunea violentă de ameninţare şi nu s-a supus somaţiilor, polițistul l-a împușcat în gamba piciorului stâng.

Procurorii l-au reținut pe acesta pentru 24 de ore, după care Judecătoria Vatra Dornei a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie de care beneficiază inculpatul”, au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Adauga comentariu