Bărbatul, care a atacat un polițist cu o drujbă, va sta 30 de zile în arest preventiv. Tribunalul Suceava a respins contestația scandalagiului

Tribunalul Suceava a respins, ca nefondată, contestația inculpatului Mihăiță Gabriel Pădurariu împotriva deciziei Judecătoriei Vatra Dornei de a dispune măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de individ pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

Decizia ca incupatul să petreacă 30 de zile în arest a rămas definitivă.


Vă amintim faptul că la data de 23 martie 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Mihăiță Gabriel Pădurariu pentru săvârşirea infracţiunii de „uItraj”.

În seara zilei de 22 martie 2022, în jurul orei 21.40, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a fost solicitat să intervină la un scandal care avea loc într-o gospodărie din municipiul Vatra Dornei.

Când a ajuns la faţa locułui, polițistul a fost ameninţat cu acte de violenţă de către Pădurariu, care se afla sub influenţa băuturilor aicoolice. Individul avea pornită o drujbă pe care o îndreptat ameninţător spre agentul de połiţie. Acesta l-a somat pe agresor să înceteze aceste acţiuni, însă dorneanul s-a îndreptat în direcţia sa cu drujba pornită, motiv pentru care poliţistul a tras cinci focuri de avertisment cu arma din dotare în plan vertical.

Întrucât, Mihăiță Gabriel Pădurariu și-a continuat acţiunea violentă de ameninţare şi nu s-a supus somaţiilor, polițistul l-a împușcat în gamba piciorului stâng.

Procurorii l-au reținut pe acesta pentru 24 de ore, după care Judecătoria Vatra Dornei a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie de care beneficiază inculpatul”, au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Adauga comentariu