Bărbatul, care a fost împușcat de polițistul pe care l-a amenințat cu drujba, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Judecătoria Vatra Dornei l-a condamnat pe Mihăiță Gabriel Pădurariu la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „ultraj”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile în cadrul Primăriei Municipiului Vatra Dornei sau a Primăriei comunei Şaru Dornei.

S-a dispus confiscarea motofierăstrăului „52 CC Gasoline Chainsaw” de la inculpat.

 

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


În seara zilei de 22 martie 2022, în jurul orei 21.40, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a fost solicitat să intervină la un scandal care avea loc într-o gospodărie din municipiul Vatra Dornei.

Când a ajuns la faţa locułui, polițistul a fost ameninţat cu acte de violenţă de către Pădurariu, care se afla sub influenţa băuturilor aicoolice. Individul avea pornită o drujbă pe care o îndreptat ameninţător spre agentul de połiţie. Acesta1-a somat pe agresor să înceteze aceste acţiuni, însă dorneanul s-a îndreptat în direcţia sa cu drujba pornită, motiv pentru care poliţistul a tras cinci focuri de avertisment cu arma din dotare în plan vertical.

Întrucât, Mihăiță Gabriel Pădurariu și-a continuat acţiunea violentă de ameninţare şi nu s-a supus somaţiilor, polițistul l-a împușcat în gamba piciorului stâng.

Procurorii l-au reținut pe acesta pentru 24 de ore, după care Judecătoria Vatra Dornei a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Ulterior inculpatul a fost plasat sub control judiciar.

Adauga comentariu