Bărbatul din Fălticeni care s-a îmbătat și a intrat cu forța peste o bătrână în casă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Judecătoria Fălticeni a admis propunerea privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului Mihai Butnariu pentru săvârșirea infracțiunilor de „lovire sau alte violenţe”.

„La data de 28.10.2021, în jurul orei 01:30, a pătruns fără drept şi prin efracție în locuinţa unei persoane de sex feminin, în vârstă de 83 ani, situată în mediul urban şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia, a lovit-o cu pumnii și picioarele, a trântit-o cu capul de pământ, după care s-a urcat pe aceasta şi i-a răsucit mâna dreaptă, cauzându-i multiple leziuni precum şi o fractură la mâna dreaptă. În urma actelor de violenţă persoana de sex feminin a fost internată în spital, în vederea acordării tratamentului chirurgical, necesitând pentru vindecare un număr de 60-65 de zile de îngrijiri medicale, aprecierile definitive urmând a fi făcute după externarea victimei.

La data de 03.11.2021, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.         


Ieri, în urma cercetărilor desfășurate de polițiștii din Fălticeni, din cadrul Biroului Investigații Criminale, privindu-l pe Mihai Butnariu care la data de 28 octombrie 2021 a săvârșit infracțiunile de „violare de domiciliu”, „distrugere” și „lovirea sau alte violențe”, oamenii legii l-au reținut pe individ pentru 24 de ore.

Vă amintim faptul că, în seara de 27 - 28 octombrie 2021, pe la ora 02.00, o bătrână în vârstă de 83 de ani din municipiul Fălticeni a sunat la 112 și a anunțat disperată faptul că Mihai Butnaru, un vecin de-al ei, i-a spart un geam de la locuința acesteia.

Bătrâna se cunoaște cu scandalagiul, deoarece ocazional îi cere sprijinul pentru treburile gospodărești.

La data menționată, pe la ora 01.30, bărbatul fiind beat a intrat fără drept în curtea femeii. Acesta a încercat să intre în locuința bătrânei, încercând să deschidă una dintre ușile de acces în casă. Femeia nu i-a permis individului să intre în casa ei. Atunci, Butnaru a forțat ușa de acces de la bucătăria locuinței, ocazie cu care a distrus cu pumnul geamul de la respectiva ușă.

Pe urmă, acesta a intrat fără drept în bucătărie. Când bătrâna a ajuns în fața bărbatului, cel din urmă a împins-o pe femeie, iar aceasta a căzut pe pardoseala camerei. În urma căzăturii, victima s-a ales cu răni ușoare la nivelul mâinii drepte.

În timp ce la fața locului se aflau polițiștii, Mihai Butnaru s-a întors la domiciliul victimei. Deoarece acesta avea un comportament dubios și era agitat, polițiștii l-au transportat la Secția de Neuropsihiatrie Burdujeni.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „lovirea sau alte violențe”, „violare de domiciliu” și „distrugere”.

De asemenea, scandalagiul a fost amendat deoarece nu avea declarație pe timpul nopții, dar și pentru că nu purta mască de protecție.

Adauga comentariu