Bărbatul găsit mort într-un iaz din Horodnic de Sus s-a lovit cu capul de o treaptă din beton înainte să cadă în apă

La data de 8 iulie 2021, la ora 15.53, polițiștii au fost anunțați prin 112 de către Dorel C., din comuna Voitinel, despre faptul că „o persoană a intrat într-un iaz și este posibil să se fi înecat”.

Dorel C. are un iaz pe raza comunei Horodnic de Sus în care crește mai multe specii de pești. De întreținerea iazului, se ocupa Ilie C., din comuna Voitinel. În dimineața zilei de 8 iulie a.c., la ora 10.00, Ilie C. a mers la iaz pentru a hrăni peștii și pentru a cosi iarba din jurul iazului. În jurul orei 13.00, Dorel C. a plecat de la iazul pe care îl deține, lăsându-l la fața locului doar pe Ilie C., care cosea iarba la acel moment. În jurul orei 15.40, când s-a întors la iaz, Dorel C. a observat că Ilie C. nu se mai afla la fața locului, strigându-l de mai multe ori.

Verificând iazul, bărbatul a observat hainele lui Ilie C. care erau așezate pe scara din beton care coboară spre iaz, moment în care a sunat la 112 și a solicitat deplasarea la fața locului a unui echipaj de pompieri. La fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Rădăuți și un echipaj din cadrul SMURD, care au verificat iazul, ocazie cu care au reușit să îl găsească pe Ilie C., care se afla la circa 1,5 metri sub apă. Lucrătorii din cadrul SMURD au efectuat manevre de resuscitare, dar în final au constatat decesul bărbatului.

Din discuțiile purtate cu persoanele prezente la fața locului a rezultat că, la data de 8 iulie 2021, în timp ce se afla pe scara din beton care coboară către iaz, încercând să-și spele hainele, s-a dezechilibrat și s-ar fi lovit cu capul de una din scările din beton, apoi a căzut în apă. În urma examinării sumare a cadavrului de către criminalistul din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, nu au fost identificate urme vizibile de violență pe corpul acestuia.

A fost sesizat SML Suceava în vederea efectuării autopsiei cadavrului, acesta fiind transportat la morga Spitalului orașului Rădăuți.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „uciderea din culpă”.

Adauga comentariu