Bătaie la un priveghi. Doi tineri au ajuns în Arestul Poliției sucevene

La data de 6 iunie 2019, pe la ora 01.15, polițiștii din Marginea au fost anunțați prin 112 despre faptul că pe raza comunei Dornești a avut loc o agresiune.

În urma verificărilor făcute de agenți s-a stabilit faptul că, în noaptea de 5 spre 6 iunie a.c., mai multe persoane participau la un priveghi pe raza comunei Dornești.

La un moment dat, Gheorghe B. (38 de ani), din comuna Șcheia, a scos din buzunar portofelul, timp în care, Ștefan – Sergiu Bucur (30 de ani) și Florin – Ionuț Ciorcan (24 de ani), ambii din comuna Dornești, l-au deposedat de bani, precum și de un lanț din aur ce i-a fost smuls de la gât. Ulterior a avut loc o altercație fizică în care au fost implicate mai multe persoane.

În cursul zilei de 6 iunie a.c., polițiștii au continuat cercetările, iar în urma consultării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți și a probatoriului administrat, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspecții Florin – Ionuț Ciorcan și Ștefan – Sergiu Bucur și de asemenea s-a solicitat Judecătoriei Rădăuți încuviințarea efectuării percheziției domiciliare la imobilele celor doi suspecți.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tâlhărie calificată” şi „lovirea sau alte violențe”.

La data de 6 iunie 2019, în urma punerii în aplicare a mandatului de percheziție domiciliară, prin care s-a autorizat efectuarea unei percheziții la domiciliul suspectului Ștefan – Sergiu Bucur nu au fost găsite bunuri care să intereseze cauza.

În urma punerii în aplicare a mandatului de percheziție domiciliară, prin care s-a autorizat efectuarea unei percheziții domiciliare la domiciliul suspectului Florin – Ionuț Ciorcan, au fost găsite două portofele, despre care acesta a susținut că unul îi aparține și cel de – al doilea îi aparține tatălui său, cât și o pereche de cercei, despre care suspectul a declarat că îi aparțin mamei sale.

La efectuarea perchezițiilor au participat polițiști din cadrul BIC Rădăuți, BOP, Secției de Poliție Rurală nr.3 Marginea și Postului de Poliție Dornești, cu sprijinul luptătorilor SAS Suceava.

Prin ordonanța procurorului, s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei față de suspecții Florin – Ionuț Ciorcan și Ștefan – Sergiu Bucur din infracțiunea de „tâlhărie calificată” în infracțiunile de „lovirea sau alte violențe” și „furt calificat”.

Prin aceeași ordonanță a procurorului, s-a dispus reținerea celor doi suspecți pentru săvârșirea a câte trei infracțiuni de „lovirea sau alte violențe”, Ciorcan și Bucur fiind introduși în Centrul de Reținere Arestare Preventivă al IPJ Suceava. În cursul zilei de astăzi, aceștia să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru dispunerea măsurii controlului judiciar.

Sursa foto: www.stiri.md

Adauga comentariu