Bătrânul de 70 de ani din Cacica, care a încercat să îl omoare pe un bărbat pe terasa unei crâșme, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Curtea de Apel a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava privind luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile faţă de Silvestru Dumitrescu pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă la omor”.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face constestație în termen de 48 de ore.


Vă amintim faptul că, la data de 16 mai 2022, în jurul orei 15.30, printr-un apel la 112 a fost anunțat faptul că un bărbat a fost lovit pe raza localității Cacica.

La fața locului a intervenit un echipaj de poliție care a constatat faptul că un bărbat, respectiv Constantin C. (51 de ani), din Pârteștii de Jos, a fost înjunghiat cu un briceag de către Silvestru Dumitrescu (69 de ani). Totul s-a întâmplat pe terasa barului „Mărțișorul” din Cacica. Acolo, victima se afla la o masă cu o persoană. La un moment dat, Dumitrescu l-a lovit din spate cu un briceag. În urma loviturii, agresorul a plecat.

Victima a fost preluată de un echipaj al ambulanței și transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Bărbatul nu a fost internat.

După această scenă, Silvestru Dumitrescu a fost găsit pe raza localității Cacica și condus la sediul Poliției. Individul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Suceava.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „tulburarea ordinii și liniștii publice”, ,,portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase” și ,,tentativă de omor”.

Suspectat că și-ar fi omorât mama

În anul 2014, mama lui Silvestru Dumitrescu a fost găsită moartă, în casa din Cacica în care locuia împreună cu fiul său. Bătrâna avea 81 de ani.

Femeia era imobilizată la pat de mai mulţi ani, iar una dintre fetele acesteia avea grijă de ea, a arătat la acea vreme RomâniaTV. În seara de 13 mai 2014, una dintre fete s-a certat cu fratele ei, aflat în stare avansată de ebrietate. Potrivit Poliţiei, Silvestru Dumitrescu, în vârstă de 61 de ani (la acea vreme), s-ar fi certat cu sora lui din cauza casei mamei, pe care amândoi o revendică. Scandalul ar fi avut loc în casa fetei bâtrânei, iar agresorul a fost dat afară pentru că era băut. Bărbatul s-a întors acasă, iar, ulterior, bătrâna a fost găsită decedată şi cu vânătăi pe corp.

Poliţiştii l-au găsit prin sat pe suspect şi l-au ridicat pentru audieri. 

Adauga comentariu