Bătrânul piroman din Putna, care i-a incendiat casa nepotului său, a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare. Inculpatul trebuie să îi plătească victimei peste 720.000 de lei, daune materiale

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe Gheorghe Todos la doi ani și două luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „lovire sau alte violențe” și „distrugere”. 

 

Inculpatul este obligat să plătească părții civile suna de 720.490 lei, reprezentând daune materiale. De asemenea, inculpatul trebuie să plătească și 585,46 de lei Spitalului Municipal Rădăuți și 823,28 de lei Spitalului Județean Suceava, reprezentând cheltuieli de spitalizare a persoanei vătămate.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 22 martie 2022, pe la ora 13.30, printr-un apel 112 a fost anunțat faptul că arde o casă din satul Gura Putnei, comuna Putna. 

La fața locului pompierii au observat faptul că flăcările se manifestau violent la o casă de locuit și la anexele gospodărești. Pompierii au intervenit cu opt autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2.

După ce incendiul a fost lichidat, la fața locului polițiștii au efectuat cercetări. În cadrul acestora oamenii legii au aflat că incendiul a fost provocat indenționat de către Gheorghe Todos (69 de ani), din comuna Putna. Bărbatul locuia în acel imobil. Pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unui conflict ce a avut loc în acea zi între individ și soția nepotului său, Todos a luat decizia de a incendia casa.

Gheorghe Todos și femeia menționată locuiau împreună în casa respectivă. Pe la ora 12.00 aceștia s-au certat pe fondul unei discuții privind evacuarea bărbatului din imobil. În timpul conflictului dintre cei doi, bărbatul ar fi agresat-o fizic pe femeie. 

După ce femeia a fost agresată fizic, aceasta s-a dus la cea mai apropiată Secție de Poliție pentru a reclama cele întâmplate. În acest timp, Gheorghe Todos a rămas singur acasă. Profitând de faptul că nu avea cine să îl oprească, Todos a pornit butelia din anexa în care locuia el și a aprins un chibrit. Astfel, individul a provocat incendiul care a distrus gospodăria în cauză. Flăcările au distrus și un autoturism, dar au afectat puțin și un imobil învecinat.

Din cauza rănilor suferite în urma agresiunii fizice și a șocului suferit, femeii i s-a făcut rău. Aceasta a fost preluată de un echipaj medical și transportată la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral și traumatism cranio-facial. Ulterior femeia a fost transportată la Spitalul Județean Suceava pentru investigații suplimentare.

Pentru cele întâmplate, pe numele lui Gheorghe Todos a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „distrugere” și „lovirea sau alte violențe”. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind depus în arestul IPJ Suceava.

Adauga comentariu