Bazariștii care fumează la locul de muncă au fost amendați de către polițiștii locali

La data de 18 decembrie 2018, în intervalul orar 08.00 – 13.00, în Complexul Comercial Bazar din municipiul Suceava a avut loc o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor art.3 alin.1 din Legea 15/2016 privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Astfel, la art. 3 alin(1) se arată următoarele: „se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii”.

În urma acestei acțiuni au fost aplicate un număr de 24 sancțiuni contravenționale, din care 23 de amenzi în valoare de 3.900 de lei și un avertisment scris.

Astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada ce urmează, pentru prevenirea producerii unei situații neplăcute și anume producerea de incendii prin aruncarea de chiștoace aprinse între spațiile comerciale sau în zonele unde există materiale inflamabile atât din partea clienților cât și din partea comercianților din incinta Complexului Comercial Bazar.

Scopul acestei acțiuni este determinarea comercianților și a persoanelor care fac cumpărături din incinta Complexului Comercial Bazar, să fumeze în locurile special amenajate, producerea unui incendiu punând în pericol integritatea fizică a persoanelor dar și întreruperea activității comerciale din Bazar.

Adauga comentariu