Bazarul din Suceava va fi racordat la sistemul centralizat de termoficare, în urma unor sfaturi primite de primarul Lungu de la niște elvețieni

Anul viitor vor demara lucrările de racordare a Bazarului Sucevei la rețeaua centralizată de termoficare a Sucevei. Anunțul a fost făcutde primarul Ion Lungu. Potrivit edilului șef al Sucevei, în bugetul pentru anul viitor va fi prevăzută investiția privind racordarea Bazarului la sistemul centralizat de termoficare al orașului.

„Mi-aș dori să fie încălzit Bazarul până iarna viitoare”, a spus Ion Lungu, nu fără o doză mare optimism. El a precizat că s-a obișnuit să gândească pozitiv deoarece, ținând cont de numeroasele piedici pe care le-a avut în mai multe situații, ar fi abandonat mai multe dintre proiectele care, în cele din urmă, s-au realizat.

Din punctul de vedere al edilului, cel mult un milion și jumătate de euro ar fi investiția care nu se rezumă doar la racordarea efectivă a Bazarului, ci și la realizarea unui sistem de furnizare a căldurii în interiorul acestuia.

Conform celor spuse de edilul sucevean, ideea racordării Bazarului la sistemul centralizat de termoficare a venit după discuțiile pe care le-a avut cu elvețienii care veneau în localitățile din țară unde urmau a se acorda granturi. La Suceava, municipalitatea avea în plan asigurarea încălzirii Bazarului printr-un proiect mai amplu cu perdele de căldură, iar estimările preliminare arătau că investiția necesară era de circa cinci milioane de franci elvețieni.

Elvețienii, despre care Ion Lungu a spus că utilizează la scară largă încălzirea centralizată pe baza unor centrale pe biomasă, au refuzat să finanțeze proiectul în forma avansată de Municipiul Suceava pe motiv că există în apropiere o centrală pe biomasă care ar putea asigura încălzirea Bazarului.

Adauga comentariu