Bazarul sucevean rămâne închis cel puțin până la sfârșitul stării de urgență. Bazariștii nu vor plăti chirie

În ședința online a Consiliului local Suceava din data de 30 aprilie se va supune dezbaterii în vederea aprobării un proiect de hotărâre privind prelungirea suspendării temporare a activității din Complexul Comercial Bazar și sistarea plății chiriei pentru terenurile ocupate de chioșcurile din Complexul Comercial Bazar. Mai exact, este vorba despre terenurile ocupate de terasele sezoniere, precum și terenul ocupat de operatorul economic a cărui activitate este sistată prin Ordonanța Militară nr.1 din 17 martie 2020 privind unele măsuri de primă urgență care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri.

Potrivit proiectului de hotărâre respectiv, măsurile legate de suspendarea temporară a activității din Bazar și sistarea plății chiriei pentru terenurile ocupate de chioșcuri se aplică pe întreaga durată a situației de urgență decretată de Guvernul României. Inițiatorul acestui demers este Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

La data de 17 martie 2020, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Suceava a decis ca să se închidă Bazarul din lunca Sucevei până în 31 martie. Decizia respectivă a fost amânată de conducerea Primăriei Suceava mai bine de o săptămână, invocându-se diverse motive îndeosebi cel de a nu induce starea de panică în rândul populației, mai ales că sunt alte centre comerciale la fel de ușor expuse pericolului pentru cetățenii care le frecventează de a se infecta cu coronavirus.

După scenariul 4 al măsurilor de combatere și de limitare a epidemiei de coronavirus – implicit Ordonanța Militară nr. 4 – primarul Ion Lungu a anunțat pe contul său de facebook că Bazarul din Suceava va rămâne închis pe toată perioada Stării de urgență și nu poate fi redeschis. Totuși, având în vedere ultimele evoluții, măsurile legate de suspendarea activității și sistarea plății chiriei necesită o hotărâre de Consiliu Local, sens în care Ion Lungu a și făcut demersurile necesare.

Sursa foto: www.svnews.ro

Adauga comentariu