Bețivul din Slatina care s-a pus în pat după ce a încercat să își omoare soția înjungiind-o în abdomen, sânii și torace a fost trimis în judecată. La spital femeia a spus că a suferit un accident casnic

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat faptul că au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului Valerică Gheorghe Dumitrache pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă la violență în familie” prin raportare la „tentativă de omor”.

Valerică Gheorghe Dumitrache și soția sa locuiesc pe raza comunei Slatina, județul Suceava.

„În cursul lunii august 2021, inculpatul, care în ultimii ani lucra în străinătate, s-a reîntors în ţară întrucât și-a pierdut locul de muncă din cauza consumului exagerat de băuturi alcoolice, din acest moment, aproape în fiecare zi, acesta consumând cantităţi mari de băuturi alcoolice iar pe acest fond a început să se certe aproape permanent cu persoana vătămată, acuzând-o de infidelitate.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 09/10 octombrie 2021, inculpatul a continuat să consume cantităţi mari de băuturi alcoolice la domiciliu, după ce anterior băuse prin comună.

În dimineaţa zilei de duminică 10 octombrie 2021, încă de la orele 08:00-09:00, cei doi soţi au început să se certe, inculpatul solicitându-i fără vreun motiv victimei să părăsească locuinţa comună. Persoana vătămată l-a ignorat pe soţul său, desfăşurând în continuare diverse activităţi gospodăreşti în exteriorul locuinţei.

În jurul orei 11:00, persoana vătămată a revenit în casă, a trecut prin încăperea de la parter unde se afla soţul său, după care a intrat în bucătărie. Inculpatul, care era în stare de ebrietate, s-a deplasat după soţia sa şi probabil deranjat de atitudinea de ignorare a persoanei vătămate, a lovit-o pe aceasta de mai multe ori cu un cuţit în zone vitale, la un moment dat victima reușind să îl împingă pe inculpat, care a căzut peste un scaun lângă sobă, aceasta reuşind astfel să fugă din bucătărie şi apoi din casă.

Deşi a constatat că i-a produs răni grave, inculpatul nu a părăsit locuinţa după victimă, nefiind în nici un mod interesat de starea soţiei sale, rămânând în continuare întins pe un pat.

Alarmată de strigătele de ajutor ale persoanei vătămate, o persoană de sex feminin a descoperit-o pe victimă în exteriorul locuinţei, astfel că a ajutat-o pe aceasta să-şi schimbe hainele şi să-şi curăţe rănile, după care l-a contactat telefonic pe fiul persoanei vătămate, informându-l despre acest incident. Acesta, constatând starea gravă în care se afla mama sa, a transportat-o cu maşina personală la Spitalul Judeţean de Urgenţe <Sf. Ioan cel Nou> Suceava, unitate unde victima a rămas internată pentru acordarea asistenţei medicale de specialitate până la data de 15 octombrie 2021.

La ora 14:00, în ziua de 10 octombrie 2021, personalul medical a sesizat telefonic acest incident lucrătorilor de poliţie, care au declanşat ulterior primele cercetări.

Medicul legist din cadrul S.M.L. Suceava a examinat pe persoana vătămată, concluzionând că aceasta a prezentat plagă tăiată epigastrică penetrantă în cavitatea abdominală, plagă tăiată seroasă stomac regiunea antrală, plagă tăiată ligament gastro-colic cu secţiunea vaselor, hemoperitoneu minim pentru care s-a practicat laparatomie exploratorie cu sutura plăgilor, plăgi tăiate sân drept, sân stâng, latero-toracic stâng şi braţ stâng. Leziunile s-au putut produce prin lovire activă cu un corp tăietor-înţepător (posibil cuţit). Medicul legist a apreciat că prin gravitatea lor, aceste leziuni au pus în primejdie viaţa victimei iar intervenţia chirurgicală s-a impus de urgenţă pentru salvarea vieţii persoanei vătămate. Timpul de îngrijiri medicale a fost apreciat la 28-30 zile de îngrijiri medicale.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale și al Poliției Orașului Broșteni.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Adauga comentariu