Betty Ice a fost achiziționată definitiv de către gigantul Unilever. Tranzacția se ridică la circa 100 de milioane de euro

Jurnaliștii de la Ziarul Financiar au anunțat că Unilever a finalizat achiziţia producătorului de îngheţată Betty Ice, după semnarea acordului celor două părţi în ianuarie 2018. Totodată, compania susţine că a primit şi avizul Consiliului Concurenţei pentru a prelua compania românească.

Gigantul anglo – olandez Unilever s-a angajat să restrângă prezenţa brandurilor de îngheţată în chioşcurile locale pentru a primi ok-ul Concurenţei pentru preluarea Betty Ice. Tranzacţia este evaluată la circa 100 de milioane de euro, conform datelor Ziarului Financiar.

Compania Betty Ice a fost înfiinţată în anul 1994 de antreprenorul sucevean Vasile Armenean, iar astăzi este cel mai important producător local de îngheţată din România, cu o cifră de afaceri totală de 30 de millioane de euro. Compania deţine o fabrică în Suceava şi are peste 180 de chioşcuri de îngheţată deschise pe timpul verii. Betty Ice are 760 de angajaţi în România.

Divizia de îngheţată din cadrul Unilever România şi Betty Ice vor opera împreună.

Vasile Armenean, fondatorul Betty Ice, va continua să conducă această afacere în calitate de general  manager al companiei.

„Achiziţia s-a încheiat şi suntem bucuroşi să întâmpinăm brandul Betty Ice în familia noastră. Schimbările pe care le-am agreat cu Consiliul Concurenţei vor avea impact asupra afacerii noastre, însă misiunea noastră este de a ne servi consumatorii, astfel că vom respecta decizia şi ne vom concentra pe planul nostru de creştere sustenabilă.", a spus James Simmons, Managing Director Unilever South Central Europe.

 „Astăzi este o zi importantă în istoria Betty Ice. Suntem mândri că o marcă de îngheţată românească s-a alăturat portofoliului unui lider global pe acest segment”, a spus Vasile Armenean, general manager Betty Ice.

Sursa foto: www.adevarul.ro

Adauga comentariu