BIKINI ANTI-COVID! Raed Arafat si UNIFARM au trimis obligat-fortat spitalelor niste BIKINI anti-covid, ca masti de protectie nu pot fi numite! De ce? Avem inca o bomba: sunt si NECONFORME, potrivit Comisiei Europene!

Spitale din toată țara au primit, în ultimele săptămâni, măști de la Unifarm - unele, de calitate foarte proastă - și, deși nu le-au comandat, trebuie să le plătească, fiindcă fac parte dintr-o “repartiție” guvernamentală, arata intr-o ancheta excelenta ziarul Libertatea. La Bistrița, situația l-a enervat pe șeful Consiliului Județean, care a declarat pentru ziarul mentionat că este „aberant” ca spitalele să achite materiale pe care nu le-au cerut. 
Libertatea il acuza DIRECT pe Raed Arafat, Dumnezeul Departamentului de Situatii de Urgenta, ca a bagat pe gat spitalelor aceste masti, citand cazul Bistrita, la pretul de 7 lei:

„DSU a cerut spitalelor să achiziționeze materiale de la Unifarm prin Ordinul nr. 74545 din 4 aprilie. Documentul, potrivit acelorași surse, nu este unul menit să fie făcut public, ci are circuit intern și sună astfel: “Se aprobă repartiția, în vederea achiziționării de la CN Unifarm, a 200.000 de măști FFP2 către structurile implicate în acțiunile de răspuns. (…) Echipamentele se achiziționează de la CN Unifarm S.A. și vor fi achitate pe baza facturii emise de CN Unifarm”. Acesta este semnat de șeful DSU, Raed Arafat. În același timp, pe facturile primite de spitale apare o mențiune conform căreia livrarea s-a realizat “în baza repartiției Ministerului Sănătății”. Cu alte cuvinte, DSU a ordonat, iar Ministerul Sănătății a executat și a împărțit echipamentele”, se mai arată în ancheta Libertatea.ro.

Ziar de Cluj va prezinta azi 3 bombe socante: 

1) cum arata factura trimisa catre un spital similar din Romania care a primit aceleasi masti, factura din care reiese pretul ENORM al mastilor

2) faptul ca mastile sunt fake-FFP2 si avem si dovada, caci producatorul este NECONFORM, potrivit Comisiei Europene

3) CUM arata mastile IN FAPT, o sa va apuce plansul, arata ca niste BIKINI de pus pe nas, o batjocura totala la adresa banului public.

 

1. Factura UNIFARM 

 

Ati inteles, da? UNIFARM, firma Statului Roman, a cumparat nu se stie de la ce baieti smecheri niste masti pe bani ingrozitor de multi. Ca sa isi mai scoata din parleala, in loc sa le ofere GRATUIT, ca e firma Statului Roman, spitalelor de stat, UNIFARM, la indemnul lui Raed Arafat, asa cum arata Libertatea, le trimite obligat-fortat spitalelor aceste masti la un pret ENORM, de 18, 75 lei, asa cum aratam in exclusivitate prin acest document, o factura primita pe surse din interiorul unui spital romanesc.

Dar mai e ceva important ce am observat noi, analizand factura: ca mastile de "protectie" sunt trecute pe factura ca fiind FFP2, cand colo, ele sunt niste mizerii neconforme cu textura de hartie igienica, nicidecum din materiale de calitate.

 

2. Dovada ca mastile trimise nu sunt FFP2, ci niste TEPE NECONFORME

 

Ziar de Cluj va prezinta in exclusivitate dovada ca mastile trimise de UNIFARM si Raed Arafat sunt niste TEPE, nu numai ca nu sunt FFP2, ci sunt si neconforme. Si nu potrivit parerilor noastre, ci potrivit insesi COMISIEI EUROPENE.

Pe site-ul Comisiei Europene, exista un "safety gate" prin care oricine poate verifica daca un productor de masti este conform sau nu, pentru ca cetatenii, dar si achizitorii institutionali, sa se fereasca de fraude.

Am verificat noi daca e conform sau nu producatorul chinezesc Daddy Baby. SOC si GROAZA: NU E!

 

Asa cum vedeti mai jos din captura facuta de noi de pe site-ul Comisiei Europene, produsul trimis de UNIFARM catre spitalele romanesti la pret supraevaulat e o masca NECONFORMA, nicidecum standardul FFP2 cum apare pe cutia producatorului si in factura UNIFARM: inspectorii europeni au facut teste in laborator si au conchis ca masca producatorului din China pe nume Daddy Baby e o chinezarie de doi bani cu urmatoarele concluzii absolut ingrijoaratoare:

- retentia de particule prin filtru este insuficienta - sub 76%

- dupa teste, o cantitate EXCESIVA de particule si microorganisme poate trece prin masca Daddy Baby, reprezentand un pericol crescut de infectare

- produsul-chinezaraie trimis de UNIFARM nu este in conformitate cu standardul euroean EN 149 si cu reglementarile ce vizeaza productia de echipament de protectie personala

 

Tipul de ALERTA stabilit de Comisia Europeana este "SERIOUS", ceea ce inseamna ca, daca vor fi folosite aceste masti in spitalele romanesti, exista un mare pericol ca personalul medical sa se infecteze!

 

 

 

3. BIKINI de pus pe nas sau masca hidoasa dintr-un carnaval trist?

 

Va rugam sa va uitati la masca de mai jos. E de ras, dar, de fapt, e de plans. Asa arata mastile trimise de UNIFARM si Raed Arafat! 

Ca niste BIKINI, ca o masca funerara, dar nu ca o MASCA DE PROTECTIE FFP2!

Cine a facut in aceste zile milioane de euro din aceasta TEAPA? Unde sunt procurorii ROMANIEI in aceste zile si de ce nu vedem o cercetare pe aceasta tema?

Cum este posibil ca STATUL ROMAN sa fie mijlocitorul unei asemenea escrocherii?

Poate ne raspunde premierul Ludovic Orban.

Comentarii

Mariana

20.05.2020 14:42

Cum a fost? Intai au facut comanda si pe urma s-a studiat ca nu retin peste 75%? A. Ok atunci. Ca daca intai se afla ca nu retin peste 75% si pe urma era facuta comanda, intelegeam ca e o adevarata măgărie. Dar factura e din 22.04.... ceea ce inseamna ca s-a facut comanda dinainte de a se afla ca nu sunt conforme. In saptamana 18 s-a aflat ca sunt neconforme. Deci, n-are nicio vina Unifarm. Doar articolul e o forma de propaganda ieftiuna la care sa puna botul cei care habar n-au sa puna cap la cap 3 aspecte simple!!!

Gheorghe Dracu

31.10.2020 22:51

De ce simti nevoia sa aperi guvernul, ai ceva avantaje materiale, spirituale sau de orice al fel? Daca esti postaca, se intelege, iti faci meseria perfida de a manca cacao, caci altfel nu se intelege fanatismul asta pro guvern. Nu e articolul de doi bani, ci e bun si informativ, insa comentariul tau e de rahat, si nu de-ala turcesc. Iubitoare de guvern...Doamne fereste

Alin-Eugen Bezuscu

19.12.2020 01:12
Domnule Gheorghe,Adică de ce ar trebui Dumneata să spui că acel comentariu al Doamnei este pro-guvern? Oare chiar trebuie Dumneata să contrazici doar ca să te afli în treabă? Sau s-a uitat de dreptul la libera exprimare și mai ales la o exprimare transparentă în care să se scoată la iveală adevărul? Nu cred că e vorba nici de guvern și nici de anti-guvern, ci de a afla adevărul!Acest ziar are și articole bune și mai puțin bune: asta este realitatea! De exemplu, eu personal am fost denigrat de acest ziar, ca să aflu acest lucru abia după câteva luni întâmplător! Poate că ar trebui dat în judecată ca să se liniștească cu a scoate articole mai mult ”comerciale” decât reale... Cum să vii și să spui despre cineva că ”a uitat să muncească”? Pe ce criterii? Doar pe baza unei declarații de ”încadrare” ca și ocupație? A venit acest ziar să mă întrebe pe mine personal, mai întâi: ”Ce ai vrut să spui prin liber profesionist Domnule?” Ca abia apoi să afirmi că X sau Y este o persoană care ”a uitat să muncească”? Așa le place unora să se ”bage în seamă” în orice fel, uitând că NU toată lumea este LA FEL și că, ÎNAINTE de a scrie un articol ai nevoie de dovezi clare și de studii serioase, aprofundate pentru a exprima un adevăr...dar...asta este... Pe unii NU îi interesează defapt realitate, ci doar ”can-can”-ul... 

Leonard-Valleri...

14.09.2020 17:05

Dacă D- Arafat va purta în Guvern măști tip Bikini, din respect pentru dinsul ca profesionist promit să port 3 perechi odată 24/24 ore.

Alin-Eugen Bezuscu

19.12.2020 01:36

Cu toate aceste ”răutăți” ale unora dintre Dumneavoastră, Domnul Raed Arafat mi-a salvat viața într-un episod cumplit, în care nimeni nu-mi dă dea nicio șansă de niciun fel, însă Dumnealui, printr-un simplu telefon a aprobat un transfer de la Spitalul Municipal Ploiești la Spitalul de Urgență București unde un medic deosebit împreună cu echipa sa și cu Ajutorul Bunului Dumnezeu, m-au scăpat cu viață! Episodul a fost unul în care dintr-o eroare medicală făcută de un medic de la Spitalul Municipal Ploiești m-a adus la o infecție încadrată ca și ”șoc toxico-septic”, în care șansele de supraviețuire, conform studiilor medicale, sunt zero, și datorită căreia, în mai puțin de 3 săptămâni, am ”suferit” 6 intervenții chirurgicale (5 conform actelor medicale primite de mine personal - dar dacă se caută în arhivele Spitalului Municipal Ploiești, se vor descoperi că au fost, doar în acel Spital, 5 intervenții, iar a 6-a a fost la Spitalul de Urgență Floreasca din București unde am fost transportat de urgență cu ajutorul unui elicopter SMURD la intervenția Domnului Raed Arafat) în mai puțin de 3 săptămâni! Asta se întâmpla în vara anului 2011! În total am ”suferit” 13 intervenții chirurgicale, dintre care 8 intervenții au fost datorate acelui episod, episod în care am rămas fără colon (integral) și fără o parte din intestinul subțire! Astăzi, NIMENI nu-mi recunoaște încadrarea medicală din cauza legilor PROST făcute în România, în care se specifică ceva de felul acesta: ca să poți să fii încadrat în gradul de handicap corespunzător, ar trebui să fi rămas fără colon din cauza cancerului! Adică, ca și când ar spune: ”Te ajutăm atunci când mai ai puțin și părăsești acest pământ!”, adică să NU le fie afectat bugetul prea tare... Cam așa funcționează legile din România... M-am judecat cu instituția de handicap până la cel mai înalt nivel posibil, mai puțin la Drepturile Omului deoarece am aflat târziu de această posibilitate și ar fi trebuit să reiau procedura de judecată de la zero și până la cea mai înaltă instituție din România, ca apoi, în maxim 6 luni să ajung iar la această posibilitate, ca și când problema mea s-ar fi rezolvat după 6 luni! Asta apropo de ce se întâmplă în România! Însă, recomand TUTUROR ziarelor și reporterilor de ziar/TV/mass-media, în general, să fie atenți ce publică, pentru că, dincolo de orice modalitate de a atrage atenția, este MAI IMPORTANT ADEVĂRUL și MODUL în care este transmis un mesaj! Sărbători binecuvântate tuturor!

Adauga comentariu