„Blondu” din Straja s-a întors după gratii la opt luni distanță după ce a fost liberat condiționat

La data de 14 aprilie 2019, pe la ora 12.50, polițiștii din Dărmănești au fost anunțați prin 112 de către Dorin C. despre faptul că pe proprietatea sa din satul Mărițeia Mică se află o mașină abandonată.

Polițiștii deplasați la fața locului au găsit un autoturism Audi A8, cu volan pe partea dreaptă, fără numere de înmatriculare, de culoare gri, suspendat pe un cric având lipsă roata din dreapta față.

Fiind solicitați la un scandal pe raza localității Călinești Enache, echipajul de poliție s-a deplasat în acel loc, unde imediat după aplanarea acelui conflict, au fost anunțați de către un localnic despre faptul că o persoană a venit la mașina mai sus menționată și îi schimbă roțile.

Deplasându-se spre locul respectiv, pe un drum comunal neclasificat a fost observat autoturismul Audi A8, al cărui șofer, la vederea echipajului de poliție, a întors, deplasându-se spre DN2.

Agenții au pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase ale autospecialei, însă individul de la volan și-a continuat deplasarea. Când a ajuns la intersecția cu DN 2, acesta a coborât din vehicul, a traversat drumul național pe jos și a și a fugit pe câmp. Un polițist a coborât din autospecială și a plecat pe câmp în urmărirea fugarului, iar celălalt agent a continuat urmărirea cu autospeciala pe un drum de câmp.

După aproximativ 600 de metri persoana urmărită s-a supus somațiilor și s-a oprit fiind reținută și introdusă în autospeciala de poliție. În urma legitimării s-a stabilit faptul că acesta se numește Dănuț Ursulean (28 de ani), din comuna Straja, cunoscut sub numele de „Blondu”.

În urma verificărilor făcute în baza de date s-a descoperit că acesta nu deține permis de conducere, dreptul de a conduce autovehicule fiindu-i suspendat. El a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore pe Dănuț Ursulean. Acesta este recidivist, fiind liberat condiţionat în urmă cu aproximativ opt luni de zile, anterior el fiind condamnat în mai multe dosare penale, majoritatea la regimul rutier.

În urma audierii, Ursulean a recunoscut că în noaptea de 13 spre 14 aprilie 2019 a fost urmărit de către un echipaj al poliţiei rutiere pe raza municipiului Suceava, fiind la volanul aceluiaşi autoturism, reuşind să scape pe raza satului Dănila din comuna Dărmăneşti, unde din cauza vitezei excesive, aproximativ 200 km/h, i-a explodat un pneu, abandonând astfel autoturismul şi fugind pe câmp.

La nivelul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Dărmăneşti a fost constituită o escortă, care l-a transportat şi introdus pe suspect în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.

Pe numele lui Dănuț Ursulean a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

„Blondu” din Straja a făcut o pasiune din a fi urmărit în trafic de către poliţişti

La data de 4 decembrie 2014, în jurul orei 15.00, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a făcut semnal regulamentar de oprire a unui autoturism Audi A8 înmatriculat în Marea Britanie, care circula din direcţia comunei Brodina către oraşul Vicovu de Sus, la volanul căruia se afla Dănuţ Ursulean zis „Blondu”, însă şoferul nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea.

Mai multe autospeciale de poliţie şi poliţie de frontieră au plecat în urmărirea maşinii, șoferul acesteia pierzând controlul asupra volanului şi intrând în şanţul de pe marginea drumului, după care a fugit spre o pădure din apropiere. În urma verificărilor făcute în baza de date, poliţiştii au stabilit faptul că Dănuţ Ursulean are permisul de conducere anulat.

Ulterior, în scurt timp, la locul unde s-a produs accidentul a ajuns fratele lui Dănuţ Ursulean, respectiv George Ursulean, din comuna Straja, care a spus că el a condus maşina, chiar dacă poliţiştii au văzut că nu el se afla la volan. Despre acest caz a fost anunţat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi care a dispus cercetarea lui George Ursulean sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă şi reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Autoturismul în valoare de circa 10.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul de poliţie. Cercetările au fost continuate de anchetatori faţă de cei doi fraţi în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi a tragerii la răspundere penală a acestora.

„Blondu” din Straja a mai stat 10 luni după gratii pentru că a condus fără permis de conducere

Chiar dacă Dănuţ Ursulean are doar 28 de ani, el are un trecut infracţional vast. După ce acesta a scăpat ieftin din dosarul în care era acuzat de contrabandă, o simplă infracţiune de conducere fără permis i-a venit în cele din urmă de hac. Astfel, pe data de 16 decembrie 2011, “Blondu” a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Rădăuţi la o pedeapsă de zece luni de închisoare pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat.

Ursulean a formulat recurs împotriva acestei decizii, însă Curtea de Apel Suceava nu a făcut decât să confirme sentinţa Judecătoriei Rădăuţi. În acest sens, la începutul anului 2012, magistraţii suceveni au respins recursul formulat de inculpat ca nefondat. Din acest motiv, poliţiştii l-au înhăţat pe Ursulean şi l-au introdus în arestul preventiv al IPJ Suceava. Astfel, la data de 30 ianuarie 2012, în jurul orei 17.30, poliţiştii din Vicovu de Jos, au dat curs mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea din 30 ianuarie 2012, emis de Judecătoria Rădăuţi, emis pe numele lui Dănuţ Ursulean din comuna Straja, mandat prin care a fost condamnat la pedeapsa de zece luni închisoare pentru infracţiuni comise la regimul circulaţiei rutiere.

Ursulean a fost arestat pentru prima dată în mai 2010, alături de mai mulţi membri ai reţelei ce se ocupa cu contrabanda de ţigări, şi al cărei lider era. Cercetările în acest caz au început încă din luna decembrie a anului 2009 când poliţişti din cadrul Biroului Combaterea Fraudelor Vamale s-au sesizat din oficiu privind existenţa unui grup infracţional organizat transnaţional, format din cetăţeni români şi ucraineni, care introducea ilegal, peste frontiera verde din zona localităţilor Vicovu de Sus şi Straja, cantităţi însemnate de ţigări de provenienţă ucraineană.

Potrivit rechizitoriului de la acea dată, membrii grupării au traficat cantitatea de 106.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, prejudiciul cauzat bugetului ridicându-se la suma de peste 100.000 de euro. In cursul investigaţiilor, membrii grupării au fost identificaţi ca fiind Dănuţ Ursulean zis Blondu, Daniel Bondarciuc zis Bobodac, Nicolae Bodnar, Aurel Clelba zis Povârlac, Florin Lucian Ilaş precum şi cetăţenii ucraineni K. Kostiantyn zis Costea, Stepan G. zis Fuşter, Mykola I., Dmytro H. zis Mitu şi Grişa A.N.. O parte din membrii reţelei au fost arestaţi preventiv, însă ulterior au fost eliberaţi. De menţionat că Dănuţ Ursulean a scăpat foarte ieftin din această afacere, el primind în primă fază o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru ca apoi pedeapsa să-i fie redusă de Curtea de Apel Suceava la un an de arest.

În 2016, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe Ursulean la șase ani și șapte luni de închisoare însă acesta a fost eliberat după ce a executat doar doi ani din pedeapsă.

Sursa foto: Monitorul de Suceava

Adauga comentariu