„Blondu”, tâlharul violator mușcat de mână, a fost condamnat la 10 ani, șase luni și 417 zile de închisoare

Curtea de Apel Suceava a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoriei Suceava și de inculpatul Ionuț Ilinca împotriva sentinței penale a Judecătoriei Suceava din data de 5 noiembrie 2021, când a fost condamnat la 11 ani, patru luni și 437 de zile de închisoare.

În final, inculpatul are de executat pedeaspa de 10 ani, șase luni și 417 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „viol” și „tâlhărie calificată”.

Această decizie este definitivă.

 


Vă amintim că, la data de 3 septembrie 2020, la ora 08.24, Poliția orașului Dolhasca a fost anunțată prin 112 de către o tânără, din orașul Dolhasca, cu privire la faptul că în cursul nopții mama sa a fost violată de către o persoană necunoscută.

În urma cercetărilor făcute, la fața locului a fost găsită Elena C. (39 de ani), din orașul Dolhasca, se afla în stare vădită de dezorientare, aceasta acuzând dureri în zona capului și a părții dorsale, spunând că în cursul nopții un bărbat necunoscut a intrat în incinta locuinței sale, ocazie cu care inițial a agresat-o, iar ulterior a violat-o.

Aceasta a mai declarat faptul că nu cunoaște semnalmente agresorului întrucât nu a putut observa prea multe detalii deoarece era întuneric afară. Femeia a ieșit din locuință, iar în exteriorul curții a fost bruscată, ulterior a fost dusă de către individ în interiorul casei, unde a fost violată.

Persoana vătămată a mai declarat faptul că agresorul ar avea accent țigănesc. 

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, care a constatat că Elena C. locuiește într-o casă amplasată în orașul Dolhasca, împreună cu cei patru copii minori și soțul ei Dan C.. Acesta din urmă este cioban, iar în noaptea de 2 spre 3 septembrie 2020, a dormit la stâna pe care o are pe raza localității de domiciliu.

În noaptea respectivă, în jurul orei 02.30 – 03.00, un bărbat necunoscut a pătruns în locuința victimei pe ușa care nu era încuiată și prin amenințări cu acte de violență a constrâns-o pe Elena C. să întrețină un raport sexual normal. La plecarea din locuință, agresorul a deposedat victima de telefonul mobil pe care-l avea asupra sa.

Cu ocazia cercetării la fața locului au fost identificate fragmente de urme papilare și urme biologice, care au fost exploatate în conformitate cu prevederile legale.

Victima a fost examinată medico – legal și s-au recoltat două probe ADN.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de „viol”, „violare de domiciliu” și „tâlhărie”.

Pe urmă, la data de 4 decembrie 2020, polițiștii suceveni au continuat cercetările cu privire la tâlhăria comisă asupra femeii din orașul Dolhasca și au făcut o percheziție la domiciliul lui Ionuț Ilinca zis Blondu (30 de ani), localnic.

Cu ocazia percheziției au fost găsite mai multe haine, parte din ele fiind recunoscute de către persoana vătămată ca fiind purtate de către autor în noaptea săvârșirii infracțiunii.

Totodată a fost depistată pe antebrațul drept al persoanei bănuite o plagă mușcată, despre care SML Suceava a concluzionat faptul că s-a putut produce prin mușcare de către o persoană, în cursul anchetei victima relatând verbal faptul că în noaptea incidentului a reușit să muște autorul în zona antebrațului drept.

Cu ocazia conducerii la sediu a persoanei percheziționate s-au făcut mai multe activități, precum examinarea criminalistică a obiectelor de îmbrăcăminte ridicate de la bărbat, recoltarea de probe ADN în vederea efectuării unei expertize genetice, fiind obținute indicii că acesta ar fi autorul infracțiunii de viol comis la data de 3 septembrie 2020 în dauna femeii.

Astfel, la data de 4 decembrie 2020, Ionuț Ilinca a fost reținut pentru 24 de ore, fiind ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul a fost introdus în Arestul IPJ Suceava.

Totodată, la data de 4 decembrie a.c., cu ocazia percheziției domiciliare executată la domiciliul bărbatului, activitate la care a participat și o grupă SAS, au fost găsite mai multe telefoane mobile precum și mai multe cartele SIM, a căror proveniență nu a fost stabilită.

Alte știri despre acest subiect:

Mamă a patru copii violată în propria casă

Tâlharul „Blondu” din Dolhasca a fost prins de polițiști în baza mușcăturii victimei sale

„Blondu”, tâlharul violator mușcat de mână, a primit încă 30 de zile de arest preventiv

Adauga comentariu