Bucovina Rădăuți a fost amendată cu 35.000 de lei pentru ultimul meci cu Foresta Suceava

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a amendat cu 35.000 de lei clubul de fotbal de liga a III-a Bucovina Rădăuți și reprezentanți ai clubului. Decizia a venit ca urmare a unei sesizări făcută de Departamentul de Competiții al FRF după meciul din 20 martie cu Foresta Suceava de la Rădăuți, scor 1-1.

Arbitrul central a scris în raport că ar fi existat o tentativă de mituire a sa cum suma de 6.000 de lei. Totodată, meciul s-a disputat cu spectatori în tribună, cu toate că măsurile impuse de pandemie interziceau acest lucru. Clubul rădăuțean a fost amendat cu 15.000 de lei în baza articolului 83/7 din Regulamentul Disciplinar, care prevede că „încălcarea altor dispoziții ale ROAF privind organizarea în condiții regulamentare a jocului (permiterea accesului publicului în stadion peste capacitatea regulamentară, vânzarea băuturilor alcoolice în stadion, accesul unor persoane neautorizate în incinta terenului, pe culoarele de acces și la vestiare, neafișarea în stadion a regulilor ce trebuie respectate de spectatori, existența în stadion a unor obiecte sau materiale interzise, neasigurarea condițiilor pentru activitatea presei, interzicerea nejustificată a înregistrării audio-video a jocului de către orice alt club, neprezentarea antrenorilor principali la conferința de presă de după joc, omisiunea imprimării pe documentele de acces a sectorului, rândului și locului ce urmează sa fie ocupate precum și orice alte încălcări de la prevederile ROAF privind organizarea jocului), se sancționează gradual, cu penalitate sportivă de la 10.000 la 100.000 lei…”.

Totodată, președintele clubului, Vichentie Popescu, și unul dintre stewardzii meciului cu Foresta, Vasile-Gheorghe Hunceac, au fost suspendați câte trei luni din activitatea sportivă și au fost amendați cu câte 12.500 de lei, în baza unui articol din regulament care prevede că cei doi au acționat „de o manieră menită a influența derularea și/sau a rezultatului unui meci sau a unei competiții, printr-un comportament contrar stipulațiilor statutare ale FRF, în vederea obținerii unui avantaj pentru sine însuși sau pentru un terț. Abaterile prevăzute în prezentul articol se sancționează cu măsura suspendării de la o lună la 12 luni și penalitate sportivă de la 10.000 lei la 150.000 de lei”.

Bucovina Rădăuți și Foresta Suceava sunt cele două echipe din seria I a Ligii a III-a calificate la barajul de calificare în Liga a II-a.

sursa material: radiotop.ro

Adauga comentariu