Cadre didactice și studenți din Cernăuți au venit în schimb de experiență la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava

Colegiul Pedagogic din Cernăuți colaborează cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava și în cadrul acestor relații se face schimb de experiență între cadrele didactice și studenți.

În luna mai, pentru prima dată, 10 studenți din anul doi și trei au fost în vizită la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava.

În decurs de o săptămână, aceștia au asistat la lecții în clasele pregătitoare, precum și în clasele I-IV, luând la cunoștință metodica predării, cu folosirea tehnologiilor actuale și a proiectelor didactice.

„Învățătorii suceveni acordă o atenție mare dezvoltării personalității copiilor și lărgirii competențelor lor. Chiar din clasele pregătitoare elevii învață să converseze și să răspundă cu propoziții depline”, a spus o studentă în anul trei la Colegiul Pedagogic din Cernăuți.

„Am avut întâlniri cu profesorii Colegiului și cu elevii din clasele a 10-11-a, care și-au ales specialitatea de pedagog. A avut loc un schimb interesant de experiență”, a zis o altă studentă în anul trei la Colegiul Pedagogic din Cernăuți.

„Am avut ocazia să vizităm locurile istorice din Suceava. Ne-a impresionat mult Cetatea de Scaun a domnitorilor Moldovei. Dar și mai mult – prietenia cu colegii din România”, a spus încă o studentă în anul trei la Colegiul Pedagogic din Cernăuți.

sursa material: lyberti.com

sursa foto: lybert.com

Adauga comentariu