Cadrele medicale de la Spitalul Județean Suceava nu se înghesuie să se vaccineze împotriva Covid – 19

În prima zi de campanie, la Spitalul Județean Suceava s-au vaccinat împotriva Covid – 19 un număr de 54 de cadre medicale, iar numărul celor care și-au exprimat acordul pentru vaccinare este unul destul de mic.

„Prima zi de campanie a decurs fără probleme la SJU Suceava. S-au vaccinat 54 de cadre medicale şi niciunul dintre acestea nu a prezentat reacţii adverse. Pe toată unitatea medicală în jur de 360 de persoane şi-au exprimat până în prezent opţiunea să se vaccineze, dintr-un total de 1.500 de angajaţi, inclusiv personal TESA. Este un procentaj de circa 25%. Ne-am dori să fie mai mult, dar o parte din personal a trecut prin boală şi consideră că s-a imunizat, iar alţii au încă reţineri, temeri faţă de vaccin”, a declarat medicul Marius Grămadă.

Prima persoană care s-a vaccinat împotriva coronavirusului la Suceava este doctorul Monica Terteliu, șefa secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. De la începutul pandemiei și până în prezent, aceasta s-a infectat de două ori cu Covid – 19.

La Spitalul Județean Suceava au fost aduse 250 de doze de vaccin anti – Covid – 19, care vor fi folosite pentru vaccinarea cadrelor medicale din prima linie.

Pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer, România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin.

 

Adauga comentariu