„Cagulistul” Răzvan Bolea a fost trimis în judecată în dosarul scandalului de la târgul de mașini de la Cumpărătura

Zilele trecute, pe rolul Judecătoriei Suceava a fost înregistrat dosarul penal în care polițistul sucevean Răzvan Bolea (foto dreapta sus) de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava este cercetat pentru comiterea infracțiunii de „lovire sau alte violențe”.

Interesant este faptul că doar Bolea a fost trimis în judecată în acest dosar, deși vizați de ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava mai erau și Mihai Toader de la Serviciul Rutier Suceava și un anume Marius Brumă.

Dosarul vizează o bătaie ce a avut loc la data de 23 iulie 2016 în târgul de mașini de la Cumpărătura. Mihai Răzvan Bolea de la Serviciul de Acţiuni Speciale al IPJ Suceava, Mihai Toader de la Serviciul Rutier Suceava și un anume Marius Brumă au fost acuzați că i-au bătut pe Relu Chiriac și pe fiul acestuia.

Scandalul inițial a pornit între Brumă și Relu Chiriac de la un loc de parcare. Primul i-a chemat în sprijin pe polițiștii Bolea și Toader, care erau în timpul lor liber. Răzvan Bolea a fost acuzat că l-a luat la pumni și picioare pe Relu Chiriac, în altercație implicându-se și Marius Brumă. Fiul bărbatului agresat a încercat să intervină, însă a fost altoit de către Toader.

După ce i-au bătut bine pe cei doi, agresorii s-au urcat într-o mașină și au plecat, nu înainte de a-i amenința ca nu cumva să spună ce s-a întâmplat. La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție și o ambulanță, care l-a preluat pe Relu Chiriac și transportat la spital. Conform certificatului medico – legal, bărbatul a suferit mai multe leziuni pentru care a avut nevoi de 15 zile de îngrijiri medicale.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. 

Adauga comentariu