Camion de peste 20.000 de euro confiscat de polițiști pentru un transport ilegal de lemne de aproape 3.000 de lei

La data de 8 mai 2021, în jurul orei 15.10, polițiștii din Vatra Dornei, aflaţi pe raza comunei Crucea în cadrul Planului de acțiune ,,Scutul pădurii”, au oprit pentru control camionul încărcat cu lemne rotund rășinoase molid pe DC Poiana Bobului din satul Crucea.

Cu ocazia verificărilor făcute în aplicația SUMAL Control s-a constatat faptul că pentru cantitatea de lemn transportată nu există documente legale de transport, nefiind generat cod unic.

Șoferul, identificat ca fiind un bărbat de 48 ani, domiciliat în comuna Crucea, a declarat verbal faptul că nu are documentele personale și ale autoutilitarei conduse, iar lemnul aflat în aceasta provine din depozitul societății pe care o administrează.

Camionul a fost deplasat conform solicitării în depozitul aparținând Ocolului Silvic Crucea, unde s-a procedat la inventarierea lemnului de către lucrătorii silvici din cadrul acestui ocol silvic, în urma inventarierii rezultând cantitatea de 14,18 mc lemn rotund rășinoase molid, în valoare estimativă de 2.900 de lei.

În conformitate cu prevederile art. 68 alin. 2(1)1 și alin. 2(2) din Legea nr. 46/2008 modificată și completată s-a dispus confiscarea cantității de 14,18 mc lemn rotund rășinoase molid precum și a autoutilitarei care au fost predată în custodia Ocolului Silvic Crucea.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal fiind începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m.c., neînsoțite de documentele specifice de transport”, cercetările urmând a fi continuate de lucrătorii Secției nr. 15 Poliție Rurală Vatra-Dornei.

Totodată, șoferul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor art. 10 alin. 1 și 101 alin. 1 pct. 18 din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, ca măsură complementară dispunându-se și reținerea certificatului de înmatriculare al autoutilitarei pentru ITP expirat.

Adauga comentariu