Candidații pentru funcția de primar/consilier local din mai multe comune din județul Suceava au înroșit linia 112 susținând că în localitatea lor se face turism electoral

Ieri, cu ocazia alegerilor locale, mai mulți candidați pentru funcțiile de primar și consilier local, din județul Suceava, au sunat la 112 de fiecare dată când observau mai multe persoane într-o mașină sau când observau un politician local care avea pasageri în autoturism. Așadar, polițiștii suceveni au fost nevoiți să intervină în mai multe localități pentru a verifica dacă într-adevăr există vreo ilegalitate. 

În dimineața zilei de 27 septembrie 2020, pe la ora 10.00, fostul primar al comunei Mitocu Dragomirnei a anunțat poliția cu privire la faptul că apropiații contradandidatului său de la PMP ar transporta oameni la vot.

În urma sesizării, la o secție de votare din localitatea Mitocași a fost identificat un candidat pentru funcția de consilier local din partea PMP care staționa pe drumul public din fața secției de votare din incinta unei școli din Mitocași.

După ce au fost audiate mai multe persoane s-a stabilit că persoana sesizată a transportat cu mașina personală doi vecini, soț și soție, deoarece femeia are probleme de sănătate la un picior.  

Pe la ora 11.00, un candidat pentru funcția de primar al comunei Preutești a anunțat Poliția cu privire la faptul că o persoană care conduce un autoturism cu numere de înmatriculare din Bistrița Năsăud ar transporta oameni la vot.

Autoturismul respectiv a fost oprit în trafic, iar la volanul mașinii se afla un bărbat care a susținut că îl duce la secția de votare pe bunicul său și pe o rudă a bunicului său. Șoferul a mai spus că bunicul său, în vârstă de 90 de ani este bolnav, neputând să audă dar voind să voteze. S-a stabilit că cea de-a treia persoană aflată în autoturism a fost rugată de bătrân să îl însoțească la vot, iar pe nepotul aflat la volanul mașinii bătrânul l-ar fi rugat să îi transporte.

Bărbatul care se afla la volanul mașinii se afla pe lista de consilieri locali ai comunei Preutești. 

Pe la ora 13.00, o femeie aflată pe lista de consilieri locali ai comunei Moara, din partea Pro România, a anunțat poliția cu privire la faptul că în localitate se face turism electoral.

Oamenii legii au găsit-o pe apelanta care a susținut că în jurul orei 13.00 l-a văzut pe un candidat pentru funcția de consilier local din partea PNL în timp ce a transportat oameni la vot în mai multe ture. Prima dată bărbatul ar fi dus la vot patru persoane în vârstă iar pe urmă ar fi dus o femeie în vârstă.

Bărbatul reclamat a spus că cele patru persoane pe care le-a dus la secția de votare l-au rugat să le ducă până în satul Vornicenii Mici pentru a vota. Pe urmă, conform individului a luat o altă persoană în vârstă din satul Vornicenii Mici, a dus-o să voteze în Liteni și pe urmă a dus-o înapoi acasă îCând s-a întors, individul a susținut că a luat cu mașina o altă persoană în vârstă, pe care a dus-o la    

La întoarcere, Miron Neculai a precizat că a luat la ocazie o femeie în vârstă, de pe raza satului Vornicenii Mici, pe care nu o cunoaște, a lăsat-o în zona unui magazin din satul Liteni, iar ulterior la rugămintea acesteia, a luat-o de pe o stradă alăturată Căminului Cultural unde este amplasată secția de votare și a transportat-o înapoi pe raza satului Vornicenii Mici.

Pe la ora 14.30, un localnic din comuna Vadu Moldovei, membru USR, a anunțat Poliția cu privire la faptul că trei mașini sunt folosite pentru a duce oameni la vot.

Oamenii legii au identificat doi șoferi, aflați în vizorul USR-istului, dar cei doi au spus că nu fac turism electoral și doar își transportă rudele la secțiile de votare pentru că nu se pot deplasa până la secțiile unde sunt repartizați.

În niciunul dintre cazurile de mai sus nu s-a contatat încălcarea legislației privind desfășurarea alegerilor.

 

Adauga comentariu