Candidatul PNL pentru Primăria Suceava urmează să fie desemnat printr-un sondaj de opinie

Jurnaliștii de la G4Media.ro au arătat că PNL a declanșat competiția internă pentru a desemna candidații pentru alegerile locale din 2020. Candidaturile pot fi depuse până pe 15 noiembrie, iar o decizie va fi luată pe 15 martie anul viitor, potrivit deciziei luate de conducerea partidului.

Cum se va face desemnarea candidaților la marile primării? Printr-un sondaj de opinie care va măsura notorietatea, încrederea, intenția de vot și potențialul de creștere. Sondajul va fi coordonat la nivel național și va fi validat prin votul fiecărei organizații.

Cei care vor să intre în campania internă din PNL trebui să depună un program de guvernare locală și „un plan de câștigare a alegerilor”, dar și o declarație prin care se angajează să îl susțină pe candidatul care va fi desemnat. Din momentul intrării în cursă începe competiția de promovare, iar candidaților le este interzisă atacarea competitorilor.

Dacă există personalități locale care vor să candideze din partea PNL la locale, acestea trebuie să se înscrie în partid, potrivit regulilor stabilite de conducerea partidului.

Surse din rândul PNL Suceava susțin că favorit este actualul primar al municipiului Suceava, Ion Lungu. De asemenea, sunt voci care au precizat că printre cei ce își doresc să candideze pentru fotoliul de edil șef al Sucevei se numără și deputatul PNL, Ioan Balan.

Sursa foto: SuceavaLive

Adauga comentariu