„Caracatița” de la permise condusă de Radu Obreja, vinovata morală de faptul că județul Suceava conduce de ani buni nefericitul top al morților din accidente rutiere

De ani buni, județul Suceava se află pe primul loc în nefericitul top al persoanelor decedate în urma unor accidente rutiere. Conform datelor furnizate de IPJ Suceava, principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere sunt lipsa infrastructurii rutiere, viteza excesivă sau indisciplina pietonilor.

Până să intre în acțiune procurorii anticorupție, modul în care unii șoferi își dobândeau permisele de conducere nu apărea decât în discuțiile din mediul online.

Unii cetățeni au scos din buzunare sume cuprinse între 300 și 6.000 de euro pentru a intra în posesia permisului de conducere. În loc ca de banii respective să se perfecționeze în ale condusului, sucevenii au preferat să pună mâna pe bucata de plastic, iar ulterior au devenit un adevărat pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

Greșeli se mai fac, dar atunci când obții permisul de conducere cu ajutorul mitei și nu cu cel al aptitudinilor pe care le deții, te pui pe tine în primul rând în pericol și apoi pe ceilalți șoferi/pietoni.

Dacă s-ar face o anchetă complexă sigur se va putea face legătura între parte din accidentele mortale produse pe șoselele din județ și „caracatița” de la permise condusă de Radu Obreja.

Cei care au obținut permisele de conducere cu ajutorul banilor pot sta liniștiți pentru că sigur nu ei au fost ținta celor de la DNA Suceava.

 

Adauga comentariu