Care sunt parlamentarii suceveni ce au votat împotriva majorării alocației de stat pentru copii

Ieri, Plenul comun al Parlamentului a aprobat amendamentul PNL la proiectul de buget pe 2019 care prevede majorarea alocaţiilor copiilor de la 1 martie 2019. Astfel, de la 1 martie 2019, copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 cât primeau în prezent, iar copiii de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau până acum. Amendamentul a fost revotat, joi, în plentul Parlamentului, după ce a fost schimbată sursa de finanţare.

Dintre parlamentarii suceveni, au votat pentru majorarea alocației de stat pentru copii următorii: Ioan Balan (PNL), Bogdan Gheorghiu (PNL), Dumitru Mihalescul (PNL) și Constantin – Daniel Cadariu (PNL).

Împotriva acestui amendament au votat Ștefan – Alexandru Băișanu (ALDE), Eugen Bejinariu (PSD) și Emanuel – Iuliu Havrici (PSD).

Absenți de la această ședință au fost Ilie Niță (ALDE), Alexandru Rădulescu (PSD), Virginel Iordache (PSD), Ioan Stan (PSD), Maricela Cobuz (PSD), Cătălin – Ioan Nechifor (PRO România) și Angelica Fădor (PNL).

„În data de 9 septembrie 2018, am semnat alături de colegul și prietenul meu, Robert Sighiartău, deputat PNL, două propuneri legislative extrem de importante pentru noi: primul pentru dublarea alocației de stat pentru copii, iar al doilea pentru instituirea unui mecanism automat, astfel încât alocația să crească de la începutul fiecărui an. Am depus aceste proiecte deoarece, tocmai din anul 2015, cuantumul alocației rămăsese neschimbat, adică de atunci de când tot PNL a dublat valoarea acesteia de la 42 de lei la 84 de lei. În concepția guvernanților PSD-ALDE, o familie ar putea să îngrijească un copil cu numai doi lei pe zi! În data de 4 februarie, senatorii PSD și ALDE au respins în bloc amândouă proiectele legislative. Ne-am întrebat nedumeriți de ce s-au opus parlamentarii PSD-ALDE acestor proiecte, în condițiile în care ei se laudă că bugetul are bani, iar economia <<duduie>>. Am putea bănui pentru că cei mici nu votează și nu sunt atât de importanți pentru PSD și ALDE. Dacă ar fi avut drept de vot, poate că le-ar fi acordat o minimă atenție. Ieri, în schimb, în plenul Camerei Deputaților, Robert Sighiartău a susținut dublarea alocațiilor pentru copii printr-un amendament la Legea bugetului de stat. Prin votul parlamentarilor opoziției am obținut un succes enorm pentru circa 4,1 milioane de copii. Alocația de stat pentru copii se va majora de la 1 martie 2019. Mă bucur enorm, însă nu este numai succesul nostru faptul că am reușit să impunem acest lucru în ciuda împotrivirii celor din PSD și ALDE. Este succesul tuturor copiilor din România, iar pentru cele mai multe familii din România această creștere va fi deosebit de importantă”, a declarat deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul.

Alocaţiile copiilor vor fi majorate, de la 1 martie 2019, după adoptarea în plenul Parlamentului a unui amendament la Legea bugetului. Astfel, copiii de până la doi ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 de lei cât era alocaţia până în prezent, iar cei de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau până acum. Amendamentul a fost revotat, joi, în plentul Parlamentului, după ce a fost schimbată sursa de finanţare.

Sursa foto: www.cdep.ro

Adauga comentariu