Câteva cuvinte despre presă, cititori și utilizatorii agramați de pe Facebook

În ultima perioadă, am observat un trend, mai ales pe rețelele de socializare, conform căruia tot mai mulți oameni critică și jignesc fără a avea un fundament în cele susținute.

În primul rând, mă enervează falsitatea oamenilor și în mediul online această falsitate se dezvoltă mai mult decât oriunde. Toți susțin că vor știri pozitive, că s-au săturat de accidente și prostii, dar dacă nu există sânge, sex sau scandal nu dă nici dracul click pe o știre.

Suntem o societate toxică ce a crescut sub deviza „să moară și capra vecinului”. Cifrele demonstrează totul și o spun din propria experiență. Spre exemplu, o știre despre un elev calificat la cinci olimpiade naționale abia a strâns 1.000 de afișări, dar știrea cu o femeie ce a umblat goală prin centrul Sucevei a adunat peste 200.000 de afișări. Apoi, tot voi veniți la noi și ne întrebați de ce scriem toate rahaturile? Păi de asta scriem, pentru că asta vă place să citiți...

Nu mă leg de cei care observă lipsa unei virgule sau a unei litere mâncate pentru că acei cititori sunt perfecționiști și ei nu greșesc niciodată, mai ales la locul de muncă.

Mi se pare fascinant cum aceiași cititori se pot schimba de la o zi la alta. Dacă azi scriu că cineva din PNL, USR sau UDMR a făcut ceva nasol, gata, ăsta e PSD-ist împuțit. Dacă a două zi scriu despre PSD că a făcut un mare rahat, sunt plătit de Soros. Vă spun sincer că mi se rupe și de PSD și de PNL și de USR și de Soros și de toți, dar nu mi se rupe de cetățeni, deși aceștia sunt cei care nu de puține ori mă înjură. Probabil, cititorii au fost obișnuiți ca publicațiile să fie de partea unui partid politic. Surpriză?! Ziar de Suceava nu va face politică absolut pentru nimeni.

În final, vreau să spun că îi iubesc pe utilizatorii de Facebook, care au cam băut cerneala și au mâncat creta la școală. Îi iubesc pentru că scriu „mi-au” ca pisica, pentru că uită că mama chiar are cratimă, pentru că jignesc și înjură fără să gândească, pentru că pur și simplu nu înțeleg că ei nu contează. Dacă scrii „ziar de cacat”, îți pot confirma că aceste cuvinte nu afectează pe nimeni. Probabil, cel mult mă vei amuza pe mine, pe colegul meu sau pe alți utilizatori de Facebook, ce au mai multă materie cenușie în creier.

P.S.: Încercați să gândiți și înainte de a avea pretenții de la alții, aș prefera să aveți prenteții de la voi. Și încă ceva. Dacă o persoană nu e de aceiași părere cu dumneavoastră, nu înseamnă că respectiva persoană automat greșește ;). Vă mai dau un pont și v-am lăsat: CU TOȚII GREȘIM!

Sursa foto: www.dilit.it

Adauga comentariu