În cazul furtului de motorină de 2 milioane de dolari din baza de la Kogălniceanu, ministrul Apărării, Vasile Dâncu, ne zice că AMERICANII-S DE VINĂ. ”Faini” cei 7 ani de acasă: Dacă ușa e descuiată, de ce să nu intru în casa omului?!

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a dat vina pe americani pentru furtul de combustibil în valoare de aproximativ două milioane de dolari din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.

Într-un interviu acordat vineri, la Digi24, social-democratul a afirmat că situaţia s-ar datora unei „neglijenţe” a americanilor care au lăsat punctul de alimentare în afara zonei aflată sub pază. Dîncu a subliniat că militarii americani nu cunoşteau „cultura noastră”.

”Era vorba de un punct de alimentare care era plasat undeva în afara cazărmii, să spunem în afara zonei care este păzită. Era o neglijenţă să zicem pentru că poate nu era atât de cunoscută cultura noastră”, a declarat ministrul Apărării.

Vorba aceea, de ce să nu intru în casă omului, dacă ușa era descuita...? Și nimeni de pază... Așa se-nvață la Runcu Salvei? Nu în cumva în ”cultura ” românească a fost educat și acest ministeraș căruia nu-i mai poți ajunge cu prăjina la nas?

Întrebat dacă nu este posibil ca aceeaşi „cultură a noastră” să „opereze” şi în bazele militare româneşti, cu alte cuvinte, astfel de furturi să aibă loc şi în unităţile militare româneşti, Dîncu a replicat că România a rămas cu puţine cazărmi funcţionale iar zonele sunt bine păzite. Altfel spus, nu prea mai este ceva de furat.

”Nu cred, pentru că noi ne-am restrâns armata României, chiar dacă are multe cazărmi, unele sunt dezafectate, activitatea s-a restrâns în zone care sunt bine păzite. Cred că a fost un accident şi nici nu pot să îmi închipui cum s-a petrecut asta, dar a fost un accident cu siguranţă”.

Procurorii DIICOT au transmis că, începând cu 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat care a furat combustibili lichizi aparţinând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Totodată, hoţii au vizat şi zone dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate pe raza judeţului Constanţa.

Potrivit procurorilor, prejudiciul reclamat de guvernul federal al SUA în cazul combustibililor furaţi de la baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu este de 2 milioane de dolari.

O declarație mai proastă decât asta cu “cultura noastră” cu greu putem găsi. Egală în imbecilitate și dispreț față de propriul popor poate ar mai fi cea a lui Ioan Rus cu nevestele curve ale românilor plecați la lucru în străinătate. Mari și aroganți imbecili a dat Țării ”Grupul” acesta ”de la Cluj”!

 

Adauga comentariu