Ce au înțeles unii preoți din solicitarea ÎPS Calinic privind curățenia cimitirelor: „Un părinte a spus că va trebui să alinieze toate mormintele din cimitir şi să facă între ele alei”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, se arată deschis comunicării cu cetățenii răspunzându-le la întrebări și la înștiințările cu privire la unele probleme. Pentru a ușura această comunicare, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților publică zilnic mesaje între oameni și ÎPS Calinic pe site-ul eparhiei la rubrica „Răspunsul ierarhului”.

Un cetățean i-a spus ÎPS Calinic că un preot l-a înștiințat cu privire la faptul că prin solicitarea arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților privind curățarea cimitirelor se impune și alinierea mormintelor.

MESAJUL CETĂȚENCEI C.M. 

„Hristos a înviat! Vă rog foarte mult să-mi răspundeţi la următoarea situaţie.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a făcut o recomandare privind starea cimitirelor. Urmare a acestui cuvânt, un părinte a spus că va trebui să alinieze toate mormintele din cimitir şi să facă între ele alei. Acest fapt presupune ca unele morminte, care au o structură cu împrejmuire din beton, să fie demolate pentru a fi aliniate. Întrebarea mea este: Aşa trebuie înțeleasă recomandarea Înaltpreasfințitului? Doamne ajută!” 

RĂSPUNSUL ÎPS CALINIC

„Adevărat a înviat! Domnule profesor, a face curat într-un cimitir nu înseamnă a dezgropa morţii şi a le alinia mormintele, dacă ele nu au fost aliniate de la început, ci înseamnă a face curat pur şi simplu, cu tot ceea ce implică această noţiune. Doamne, ajută!”

Adauga comentariu