Ceartă pe 4,5 km de drum

Dacă ești o autoritate locală, construiești ceva pentru comunitate și nu-ți pui numele pe construcție, degeaba te mai apuci de construit.

Asta e boala trepădușilor care ajung, vremelnic, prin primării și consilii județene: să pună numele instituției pe orice gard, de parcă nu cetățenii au plătit pentru el.

„Acest gard a fost ridicat prin bunăvoința și din mărinimia Primăriei! Închinați-vă instituției!”.

„Acest ciot de drum nu era posibil fără Consiliul Județean! Să ne fiți recunoscători pe viață, plebeilor!”

Marș, mă, cu plăcuțele voastre, că NOI am făcut cinste cu gardul și cu drumul!

Despre o glumă de drum e vorba și în textul de azi.

În toamna anului 2018, Consiliul Județean Hunedoara s-a apucat de construcția drumului județean 709 F, care leagă zona cabanelor de la poalele masivului Parâng de staţiile de coborâre ale celor două telescaune.

Lungimea acestei lucrări impresionante de infrastructură? 4,5 kilometri. Un scuipat care a costat 17,9 milioane de lei și s-a construit în trei ani. Nu-i problemă, țara fără drumuri are timp.

Această bijuterie inginerească extrem de complexă a fost inaugurată săptămâna trecută. Și aici începe distracția.

Ca orice instituție de neam prost, Consiliul Județean Hunedoara și-a pus numele pe proiectul faraonic, iar altă instituție a avut o problemă cu asta.

Citez de pe adevarul.ro: „La o săptămână de la inaugurarea noii şosele montane din staţiunea Parâng, un corp de litere cu inscripţia „Consiliul Judeţean Hunedoara”, amplasat de constructori pe traseul drumului judeţean, a fost înlăturat printr-o dispoziţie a primarului Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta susţine că afişajul fusese montat fără autorizaţie de construcţie şi că reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au fost înştiinţaţi din 20 septembrie că inscripţia nu este autorizată.”

Faza e că megalomanii de la Consiliul Județean Hunedoara au plasat inscripția pe o bucată de teren ce aparține domeniului public al Petroşaniului, teren cedat de Primărie pentru realizarea unei parcări în cadrul proiectului de modernizare a drumului județean.

Iar acum, primarul din Petroșani a zis: „Păi ce faceți, bă, băeți? Vă dați mari pe terenul nostru? Pe tarlaua noastră doar NOI avem voie să ne dăm mari, așa că o să vă dăm jos inscripția!”

Da, două „autorități” din țara asta se ceartă pe o zonă în care e voie sau nu să te dai mare în fața prostului de cetățean care a plătit pentru drum.

Stai, că nici ăia de la Consiliul Județean Hunedoara nu s-au lăsat mai prejos. „Cum adică nu ne putem da mari unde vrem în județul ăsta?”

„După ce am primit adresa semnată de primar, am solicitat să ni se comunice atât temeiul legal, cât şi demersurile care trebuie realizate pentru a intra în legalitate, deşi inscripţia a fost amplasată pe domeniul public al judeţului Hunedoara”, a informat Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Acesta susţine, într-o postare pe Facebook, că primarul Petroşaniului ar fi dispus abuziv demolarea inscripţiei.”, mai scrie adevarul.ro.

Rămâi prost. Le-au luat trei ani să facă un rahat de drum de 4,5 kilometri, iar acum cea mai mare problemă a lor e o inscripție prin care să le scoată ochii cetățenilor.

Băi, politrucilor, orice proiect din țara asta, făcut din bani publici, ar trebui să aibă o singură inscripție: „Această investiție a fost făcută din banii cetățenilor!”

Adauga comentariu