Ceauşescu nu mai e trist: ÎCCJ a decis că persoanele care participă la proteste neanunţate care se desfăşoară în faţa instituţiilor publice pot fi sancţionate

Toate mitingurile și adunările publice trebuie declarate - este decizia pe care magistrații de la ÎCCJ au luat-o astăzi. Decizia vine după ce ÎCCJ a fost sesizată de Curtea de Apel din București, anunță Antena3. Astfel, ÎCCJ a decis că există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice, atunci când acestea urmează să se desfăşoare în pieţe ori pe căile publice, respectiv drum public, parte carosabilă şi trotuar, sau în alte locuri situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.

Decizia instanței supreme este obligatorie.

Amintim că luna trecută Curtea de Apel București a sesizat Curtea Supremă după protestul magistraților de pe scările Palatului de Justiție. Tot atunci Curtea de Apel București s-a delimitat de acțiunea magistraților, spunând că aceștia nu au cerut vreun acord din partea conducerii instanței.

Concret, într-un comunicat de presă din 17 septembrie 2018, coducerea Curții de Apel București informa că nu a existat un acord din partea instituției și nici vreo notificare prealabilă sau informare cu privire la intenția de organizare a protestului, deși se impunea, "dată fiind afectarea imaginii acestei instanțe".

Decizia de astăzi va avea un impact și asupra protestelor #rezist din Piața Victoriei, care se desfășoară fără vreo autorizație.

Sursa: stiripesurse.ro

sursa foto: evz.ro

Comentarii

Trifu Popoviciu

29.10.2018 07:46

Aiurea.. nu face nici o diferenta, protestarii erau oricum amendati, baturi si gazari cu lege sau fara. Daca oamenii au chef sa protesteze se duc oricum

Adauga comentariu