Cei doi bărbați, care luna trecută au fost prinși în flagrant făcând trafic de migranți, au primit încă 30 de zile de arest preventiv

Tribunalul Suceava a admis propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Suceava privind dispunea prelungirii pentru încă 30 de zile (27 decembrie 2021 - 25 ianuarie 2022) a măsurii arestării preventive față de inculpații Arcadie Vladian și Vasile Pițul pentru săvârșirea infracțiunilor de „constituirea unui grup infracțional organizat” și „trafic de migranți în formă continuată”.

Inculpații au drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare.


Vă amintim faptul că, la data de 26 noiembrie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava și polițiști de frontieră din cadrul STPF Suceava, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a doi bărbați, după ce aceștia ar fi preluat, din zona graniței de stat româno-ucrainene, cinci migranți, pe care i-ar fi transportat, ulterior, în municipiul Rădăuți. Cei doi bărbați în cauză sunt Arcadie Vladian și Vasile Pițul.

La data de 27 noiembrie 2021, procurorii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor doi, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți în formă continuă.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna noiembrie 2021, cei doi bărbați, ambii cu dublă cetățenie ucraineano-română, împreună cu alți cetățeni ucraineni, ar fi constituit un grup infracţional organizat și ar fi acţionat împreună şi în mod coordonat, în vederea racolării, îndrumării, călăuzirii, transferului, adăpostirii şi transportului unor grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu scopul de a obține beneficii financiare substanțiale.

În perioada 4 - 27 noiembrie 2021, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, la diferite intervale de timp, membrii grupării ar fi preluat, călăuzit, adăpostit, transportat și îndrumat 24 de migranți, cetățeni originari din Bangladesh, India, Pakistan și Somalia, care ar fi pătruns în România, prin trecerea ilegală a frontierei de stat, prin zona verde.

La data de 27 noiembrie 2021, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a celor doi, pentru 30 de zile. Măsura poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Cei cinci migranți au fost predați autorităților de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.

Adauga comentariu