Cei doi indivizi, care au furat copaci dintr-o pădure din Mitocu Dragomirnei și i-au amenințat cu bătaia pe niște lucrători silvici, au fost condamnați la închisoare cu suspendare

Indivizii, care au furat copaci dintr-o pădure, iar pe urmă i-au amenințat cu bătaia pe niște lucrători silvici, și-au aflat condamnările în primă instanță.

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Iosif Emanuel Bararu la doi ani și trei luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „tăiere ilegală de arbori”, „tâlhărie calificată” și „ultraj”. Termenul de supraveghere stabilit este de trei ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul este obligat să presteze timp de 80 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Mitocu Dragomirnei sau în cadrul DGASPC Suceava.

Cosmin Costică Grosu a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „tăiere ilegală de arbori”, „tâlhărie calificată” și „ultraj”. Termenul de supraveghere stabilit este de trei ani.

Pe durata termenului de supraveghere, ambii inculpați sunt obligați să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Mitocu Dragomirnei sau în cadrul DGASPC Suceava, fiecare câte 80 de zile.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă amintim că, în urma cercetărilor efectuate de polițiștii suceveni în cazul unor indivizi care la data de 22 iunie 2021 au furat mai mulți copaci pe care i-au tăiat ilegal a fost dispusă schimbarea încadrării juridice a faptelor de „tăiere ilegală de arbori” și „furt de arbori” în „tăierea ilegală de arbori” și „tâlhărie”.

La data de 22 iunie 2021, în jurul orei 15.00, Iosif Emanuel Bararu și Cosmin Costică Grosu, ambii din localitatea Mitocu Dragomirnei, au furat material lemnos din pădurea Dragomirna, din comuna Mitocu Dragomirnei, după ce au tăiat mai mulți arbori ilegal. Pădurea respectivă aparține Ocolul Silvic Pătrăuți. Mai mulți lucrători silvici i-au surprins pe cei doi în timp ce transportau cu o căruța materialul lemnos în cauză. Indivizii i-au amenințat cu bătaia pe lucrătorii silvici în încercarea de a reuși să plece cu lemnele furate.

La data de 23 iunie 2021, dosarul penal aflat în cercetarea polițiștilor din Adâncata a fost reunit la dosarul penal aflat în cercetarea proprie a Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „ultraj”.

La data de 24 iunie 2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus efectuarea în continuarea a urmăririi penale față de cei doi inculpați pentru comiterea infracțiunilor de „tăiere ilegală de arbori”, „tâlhărie” și „ultraj”.

După ce inculpații au fost audiați, procurorul de caz a dispus reținerea acestora pentru 24 de ore. 

Adauga comentariu