Cei nouă suceveni care voiau să meargă la muncă în Germania au fost amendați cu câte 2.000 de lei fiecare

Ieri, 11 aprilie 2020, ora 15.30 un grup de nouă persoane care au părăsit zona de carantină instituită prin Ordonanţa Militară nr. 6/2020 au fost preluate către un echipaj de poliţie din cadrul Serviciului Rutier din localitatea Drăguşeni. Autocarul cu care se deplasau acestea a fost dus la sediul Poliţiei municipiului Suceava.  

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că ieri un grup de 9 persoane, domiciliate în localităţile limitrofe municipiului Suceava, unde s-a instituit măsura carantinării prin Ordonanţa Militară nr. 6/2020 intenţionau să se deplaseze cu un autocar de transport persoane la aeroportul din municipiul Iaşi cu intenţia de a pleca în Germania pentru a efectua activităţi agricole sezoniere.

Din verificări s-a stabilit că șoferul vehiculului a evitat filtrul de poliție și a efectuat deplasarea pe un drum de câmp din localitatea Bosanci, după care a ajuns la sensul giratoriu din muninicipiul Fălticeni.

Toate cele nouă persoane au fost transportate la domiciliul lor cu autospecialele din dotare prevăzute cu perete despărţitor (capsulate), fiind sancţionate pentru încălcarea prevederilor Ordonaţei Militare nr. 6/2020 cu amenzi în cuantum de 18.000 lei.

„Reamintim faptul că, începând cu data de 3 aprilie 2020, valoarea amenzilor ce pot fi aplicate de autorităţi a crescut, cuantumul fiind cuprins între 2.000 şi 20.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv 10.000 şi 70.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

În plus, există și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, respectiv:

-confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;

-interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;

-suspendarea temporară a activității;

-desființarea unor lucrări;

-refacerea unor amenajări.

Pentru siguranța dumneavoastră, a celor dragi și a comunității, vă rugăm să rămâneți acasă, să limitați contactul cu alte persoane și să respectați prevederile ordonanțelor militare”, a transmis IPJ Suceava.

Adauga comentariu