Cei trei escroci din Fălticeni, care au înșelat persoane prin metoda „Covid”, au fost puși în libertate

Judecătoria Fălticeni a luat decizia de a-i lăsa în libertate pe inculpații Ionuț Marius Lucan, Andrei Lucian Boaru, zis Vandamme și Ioan Popescu, zis Bogdan.

Mai exact, în cazul primilor doi inculpați, magistrații au respins propunerea procurorilor privind prelungirea măsurii arestării preventive a celor doi și au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile față de Lucan și Boaru.

În acest dosar, Marius Ionuț Lucan, care are antecedente penale, este cercetat pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, respectiv trei acte materiale.

De asemenea, în dosarul acesta, Andrei Lucian Boaru, cu antecedente penale, este cercetat pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, respectiv două acte materiale.

Părțile din dosar au drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare.

În cazul inculpatului Ioan Popescu, magistrații au revocat măsura arestării preventive și au dispus punerea în libertatea a inculpatului.


Vă amintim că, în sarcina celor doi inculpați s-a reținut faptul că în perioada 31 martie 2021 – 14 aprilie 2021, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, aceștia au înlesnit activitatea infracţională desfăşurată de alţi doi inculpaţi, care, fiind încarceraţi în penitenciar, au indus în eroare șapte persoane vătămate, afirmând în mod mincinos că un membru de familie se află în spital pentru a fi tratat ca urmare a infecţiei cu virusul SARS-Cov2, pretinzându-le diferite sume de bani pentru acoperirea cheltuielilor.

Concret, Ionuț Marius Lucan și Andrei Lucian Boaru, zis Vandamme, s-au prezentat la domiciliile unor victime de unde au preluat diferite sume de bani, iar cel de-al treilea inculpat, Ioan Popescu, faţă de care s-a formulat propunerea de arestare preventivă, avea rolul de a colecta banii şi a asigura legătura dintre aceştia şi inculpaţii încarceraţi în penitenciar.

La data de 7 mai a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă inculpaţilor Lucan și Boaru pentru o perioadă de 30 zile. Faţă de Ioan Popescu s-a dispus disjungerea şi formarea unui nou dosar cu termen de judecată pentru ziua de astăzi, inculpatul fiind arestat preventiv pentru 30 de zile.

Ionuț Marius Lucan este un individ cunoscut pentru problemele avute cu legea. Acesta a comis de-a lungul timpului mai multe furturi pe raza municipiului Fălticeni.

Alte știri despre acest subiect:

Trei fălticeneni au fost arestați preventiv pentru înșelăciuni prin metoda „Covid” comise cu ajutorul a doi pușcăriași

 

Adauga comentariu