Cei trei tineri din Arbore, care l-au atacat pe un bărbat cu săbii, au fost condamnați fiecare la peste șapte ani de închisoare

Tribunalul Suceava i-a condamnat pe cei trei tineri din Arbore, care l-au atacat pe un bărbat cu săbii.

Marian Rîpă a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, dar a fost condamnat la șapte ani și șapte luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cătălin Rîpă a fost condamnat la șapte ani și opt luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor, amenințare, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Ciprian Hrib a fost condamnat la șapte ani și opt luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor, amenințare, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Inculpații sunt obligați să plătească victimei 750 de lei reprezentând daune materiale și 5.000 de euro reprezentând daune morale.

De asemenea Cătălin Rîpă și Ciprian Hrib sunt obligați să plătească SC Hapiciu SRL suma de 946,59 lei reprezentând daune materiale.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă amintim faptul că, în seara 4 august 2020, în intervalul orar 23:20 – 23:30, inculpații s-au organizat și înarmat fiecare cu câte o sabie metalică de tip macetă și s-au deplasat lângă, iar apoi pe terasa unui bar din zona localității Arbore. Acolo, în prezența mai multor clienți, după un scurt conflict verbal, inculpații au lovit cu săbiile în mod repetat, cu intensitate, la nivelul capului și al umerilor, pe persoana vătămată, producându-i acesteia leziuni prin lovire și tăiere care au necesitat pentru vindecare 10 – 12 zile îngrijiri medicale.

Cu ajutorul unor persoane aflate pe terasa barului, persoana vătămată a reușit să se refugieze și să se baricadeze în interior, iar inculpații au proferat amenințări cu moartea la adresa sa și au lovit ușa și fațada clădirii barului cu săbiile, provocând teama și indignarea clienților prezenți. 

În timp ce Marian Rîpă, Cătălin Rîpă și Ciprian Hrib erau considerați agresori, victima era Tiberiu Vântu, patronul barului din centrul comunei Arbore, pe terasa căruia s-a petrecut evenimentul din seara zilei de 4 august 2020, în intervalul orar 23.20-23.30.

După ce Marian Rîpă, Cătălin Rîpă și Ciprian Hrib au fost arestați preventiv, în spațiul public a apărut punctul de vedere al lui Cătălin Rîpă, prin intermediul avocatului Tudor Sălăgean:

„În 04.08.2020 în timp ce eram pasager în auto condus de un tip pe nume Vasile, împreună cu Râpă Marian și Hrib Ciprian, pe drumul public DN 2H am fost opriți în trafic ilegal de Vântu Tiberius, însoțit de Câmpan Gheorghe zis Betonaș și alte persoane. Am fost înjurați și jigniți de aceștia pentru că suntem de etnie rromă. Precizam că Vântu Tiberius a fost înarmat tot timpul cu un cuțit (a se vedea filmulețul filmat de noi cu telefonul, de la minutul 2 pana la sfârșit), iar Câmpan Gheorghe avea un pistol (sec 48-50).

Subsemnatul Râpă Cătălin, am fost scos din mașină de Tiberius lovit și pus pe capota mașinii după care am fost înjunghiat în zona inimii la aproximativ 5 cm cu cuțitul pe care acesta îl avea. Ulterior verii mei Râpă Marian și Hrib Ciprian au coborât să mă salveze și au urmat incidentele.

Precizez ca săbiile/machetele sunt și au fost proprietatea exclusivă a lui Vântu Tiberius și au fost luate de către noi pentru a ne apară din SUV-ul acestuia. Noi nu am mers acolo înarmați pentru a omorî pe nimeni. Ulterior din data de 5 august și până când am fost ridicați am încercat sa depunem plângere la politia Arbore dar am fost refuzați pe motiv că suntem rromi. Am încercat sa scoatem certificate medico-legale la Rădăuți dar medicul legist era în concediu, iar ulterior am fost arestați”.

Filmarea cu ceea ce s-a întâmplat înaintea încăierării propriu-zise o puteți vedea dând click AICI.

Adauga comentariu