Celebrul pădurar Mircea Caunei iar și-a făcut de cap într-o pădure din Sucevița. Polițiștii și specialiștii Gărzii Forestiere Suceava au găsit aproape 30 de cioate marcate aiurea cu ciocanul silvic al pădurarului

Vineri dimineață, în jurul orei 8.00, o echipă formată din polițiști și lucrători ai Gărzii Forestiere a descins într-un canton silvic ”stăpânit” de unul dintre cei mai celebri pădurari din partea asta de galaxie, Mircea Caunei din Sucevița, se arată în Obiectiv de Suceava.

Controlul în cantonul situat spre pasul Palma a pornit tot de la o sesizare a unui activist de mediu și în urma acestuia au fost identificate în acea suprafață cioatele a cel puțin 28 de arbori care aveau marcaje făcute cu ciocanul silvic al pădurarului Caunei.

Problema pădurarului inamovibil Caunei pare să vină de la faptul că parcela în care au fost găsite cioatele este în exploatare din luna aprilie 2021, dar cei 28 de arbori au fost doborâți în urma unor marcaje aplicate zilele trecute, la aproape jumătate de an de la începerea exploatării.

Puteți dumneavoastră să vă indignați cât doriți de tare auzind despre o asemenea posibilă potlogărie, dar, cel mai probabil, nimeni nu o să-l tragă la răspundere pe Mircea Caunei pentru atâta lucru. Organismele statului și-au făcut un obicei în a inventaria conștiincioase infracțiunile pădurarului din zona Suceviței și în a aștepta cuminți depunerea prafului pe albumul de amintiri strânse în vizitele lor prin cantonul silvic Palma, stăpânit de Mircea Căunei.

Acesta a devenit cunoscut întregii țări prin 2009, când a reclamat că hoții i-ar fi furat din casă o sacoșă în care avea nu mai puțin de 100.000 de euro. Pe atunci, Caunei avea doar 35 de ani și, întrebat de unde avea el, un simplu pădurar din Sucevița, suma aceea frumușică, a spus că majoritatea ar fi fost bani împrumutați, cu care visa să-și ridice o casă. A avut tăria să treacă repede peste necaz și pagubă și acum în sat se spune despre Caunei că și-ar fi ridicat nu una, ci vreo cinci case, una mai mare ca alta și ca altele din comună. Ca să nu stârnească ciuda oamenilor răi, pădurarul diplomat se zice că și-ar fi trecut toate acele blocuri-pensiuni-domenii pe numele unor rubedenii, unele tocmai de pe la București.

Pădurarul din Sucevița, acuzat că ar fi implicat în tăieri ilegale de arbori, ar fi ridicat cinci imobile luxoase chiar în comuna cu pricina

Normal, toate aceste realizări s-au făcut și cu ”sacrificii”.  De nenumărate ori, Caunei a fost acuzat că a strâns o avere impresionantă din furtul de lemn și că se folosește de mai multe utilaje forestiere înmatriculate pe numele unor cunoscuți pentru a exploata lemn pentru firme care ar aparține familiei sale.

Pădurarul Caunei din Sucevița a ajuns pe mâna autorităților după ce transporta lemn ilegal

Caunei a fost chiar surprins și filmat de activiștii de mediu în timp ce măsura arbori care urmau să fie încărcați și transportați ilegal, iar pe numele lui au fost depuse mai multe plângeri penale după ce ar fi emis avize false.

Daniel Bodnar l-a prins cu „mâța-n sac” pe pădurarul Mircea Caunei care fugea prin pădure pentru a ascunde mai multe lucruri. Acesta este pădurarul care ar fi ridicat cinci vile luxoase pe raza localității Sucevița

Garda Forestieră Suceava a descoperit 58 de copaci tăiați ilegal în pădurea în care pădurarul Mircea Caunei a fugit de activistul de mediu Daniel Bodnar

Așa, ca moț, pentru a înțelege cam cum împușcă pădurarul nostru cu rachete antigrindină în lege, vă mai povestim că, prin iunie anul acesta, pădurarul Caunei a fost prins de Poliție în toiul nopții la Vatra Moldoviței băut la volan. A refuzat să sufle în etilotest și, dus la spital, a refuzat recoltarea probelor de sânge.

Pădurarul Mircea Caunei s-a ales cu un dosar penal pentru că a refuzat să-i fie recoltate probe de sânge după ce a fost prins beat la volan

Așa cum spuneam, de fiecare dată el a scăpat basma curată, această performanță fiind pusă pe seama relațiilor sus-puse pe care Caunei le-ar avea la București.

sursa material: obiectivdesuceava.ro

Adauga comentariu