Centrala termică de la Vatra Dornei a fost modernizată și este gata să încălzească casele cetățenilor

Problema privind căldura din cele peste 2.000 de apartamentele din municipiul Vatra Dornei, din județul Suceava, a fost rezolvată odată cu schimbarea a două cazane cu randament mare. A fost nevoie de această înlocuire deoarece cazanele vechi nu mai făceau față.

„Respir ușurat. A ieșit fum pe coșul centralei termice modernizate de la Vatra Dornei. Nu alb, că nu suntem la Vatican, ci fum cenușiu, pentru că astăzi, la ora 13:00, am participat la aprinderea flăcării din primul cazan care va da căldură la peste 2.000 de apartamente în Vatra Dornei”, a spus Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

Cei peste 7.000 de locuitori vor avea caloriferele calde începând de duminică, când centrala termică pe rumeguș va funcționa la putere maximă.

„Aici e primul cazan la care s-au făcut azi probele și s-a aprins va avea un randament de 85%, vechile cazane aveau randament sub 50%. Combustibilul este tocătură și rumeguș, în jur de 300 de metri steri pe zi, circa 100 și ceva de metri cubi. (...) De ce abia duminică va produce efecte? Pentru că trei zile ia ca să se încălzească șamota din cazan și apa”, a mai spus Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

Cu ajutorul acestor noi cazane, agentul termic va fi livrat la 130 de grade Celsius în timp ce vechile cazane livrau cu 90 de grade Celsius.

 

 

Adauga comentariu