Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava pare să nu mai aibă nevoie de donații de sânge. Pe pagina de Facebook publică laude și articole de ziar

Pe pagina de Facebook a Centrului Județean de Transfuzie Sanguină (CTS) Suceava reprezentanții acestei instituții nu au mai anunțat faptul că ar avea nevoie de donații sanguine de mai bine de o lună de zile. Se pare că pagina respectivă este folosită în prezent pentru distribuirea articolelor unui cotidian local. 

Ultima postare a Centrului Județean de Transfuzie Sanguină Suceava a fost redistribuirea unei fapte caritabile a fundației Sânge pentru România care a venit în ajutorul centrului.

Pe data de 10 mai 2020, pe respectiva pagină de Facebook a fost făcut ultimul „apel disperat la donarea de sânge”, dar și atunci cei care se ocupă de administrarea paginii au redistribuit un articol de ziar. 

Deși sucevenii sunt destul de activi de rețelele sociale, se pare că CTS Suceava se obosește să interanționeze cu oamenii și mai ales să le ceară ajutorul de câte ori este nevoie. Reprezentanții centrului au arătat pe data de 5 mai că sunt în stare să creeze o postare pe Facebook prin care să ceară ajutor donatorilor.

Având în vedere ultimele postări ale Centrului de Transfuzie Sanguină, ar putea reieși faptul că aceștia au stocuri suficiente de sânge pentru fiecare grupă. Conform unor informații ajunse la urechea redactorilor cotidianului Ziar de Suceava, situația nu ar fi întocmai una bună. Recent, mai mulți bebeluși care suferă de anemie ar fi avut nevoie de sânge din grupa 0, rh negativ, iar sângele de această grupă nu ar fi suficient în Suceava. Privind această necesitate, nimeni nu a cerut ajutorul sucevenilor, cu excepția apropiaților familiei copiilor în cauză.

Pentru a afla care este situația stocurilor de sânge și pentru a întreba dacă într-adevăr Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava nu are nevoie de donații de sânge reporterii Ziar de Suceava au încercat să ia legătura telefonic cu Maria Pilat, directorul CTS Suceava, dar fără rezultat deoarece telefonul acesteia părea a fi închis.

sursa foto: newsbucovina.ro

Adauga comentariu