Chelnerița care a lucrat trei zile la Primăria Vatra Moldoviței, ajungând peste noapte inginer la Apele Române, este nepoata primarului Virgil Saghin

Localnicii din comuna Vatra Moldoviție ne-au oferit o informație care explică oarecum de ce Simona Iancu, inginera ajunsă în mod suspect la Apele Române, a fost angajată trei zile la Primăria Vatra Moldoviței.

Conform localnicilor, Simona Iancu este originară din comuna Țigănași, județul Iași, și este nepoata soției lui Virgil Saghin, primarul comunei Vatra Moldoviței. Oamenii susțin că edilul de la ei din localitate ar fi încercat să o ajute pe nepoata sa prin alianță, fără a se aștepta ca demersul său să capete o asemenea dimensiune.

Reporterii cotidianului online Ziar de Suceava au încercat să obțină un punct de vedere de la primarul Virgil Saghin, însă acesta avea cel mai probabil telefonul închis.

La începutul acestei săptămâni, jurnaliștii de la Recorder au făcut public un nou caz al unei persoane care a fost angajată pe criterii politice. Simona Iancu, o tânără care a lucrat ca chelneriță într-un bar, timp de patru ani de zile, a fost angajată timp de trei zile la Primăria Vatra Moldoviței pentru a putea fi detașată ulterior la Apele Române pe funcția de inginer, deși nu are nici un fel de pregătire în domeniu.

Reporterii de la Recorder au arătat faptul că Gabi Musteață, director tehnic în cadrul Administrației Bazinale de Apă Prut – Bârlad, Administrația Națională „Apele Române”, a fost practic obligat să accepte angajarea Simonei Iancu, o apropiată a lui Petru Avram, directorul Administrației Bazinale de Apă Prut – Bârlad, Administrația Națională „Apele Române”.

Tânăra a susținut un interviu în fața lui Gabi Musteață și s-a dovedit total incompetentă. Aceasta pur și simplu nu are habar despre cum se calculează debitul apei, aria triunghiului sau care sunt malurile unui râu.

Chiar și așa, Simona Iancu a devenit inginer la Serviciul Situații de Urgență – Inundații Administrația Națională „Apele Române”.

În mod normal, postul Simonei Iancu se ocupă prin concurs, însă cum în perioada stării de alertă concursurile pentru posturi sunt suspendate, directorul Petru Avram a găsit o portiță pentru angajare, respectiv detașarea dintr-o altă instituție publică. Astfel, tânăra a fost angajată pentru trei zile la Primăria Vatra Moldoviței pentru a putea fi transferată la Apele Române.

Directorul Gabi Musteață a făcut public această angajare total neoportună, iar ca drept răsplată a fost concediat, fiindu-i desființat postul.

Adauga comentariu