Cinci ani, trei luni și 10 zile de închisoare pentru un individ care a furat o mașină și a condus-o beat și fără permis

Curtea de Apel Suceava a admis apelul inculpatului David Iustin Stănică împotriva sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Vatra Dornei în dosarul privind săvârșirea infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului” și „furt în scop de folosinţă”.

Individul a fost condamnat la cinci ani, trei luni și 10 zile de închisoare.

Decizia este definitivă.


La data de 6 ianuarie 2022, la ora 16.45, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a observat în trafic, pe strada Calea Transilvaniei, un autoturism care în timpul deplasării făcea manevre scurte de schimbare a direcţiei de mers. Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia şi l-au oprit regulamentar în scurt timp.

La volanul autoturismului Opel se afla David-Iustin Stănică, din comuna Șaru Dornei, care a precizat faptul că nu are permis de conducere, informația confirmată de baza de date a Poliției. Cum tânărul mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la Spitalul municipal Vatra Dornei unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În urma verificărilor făcute de agenți s-a stabilit faptul că autoturismul Opel este proprietatea lui Cristian S., din municipiul Vatra Dornei, şi a fost sustras de către David - Iustin Stănică în cursul zilei de 6 ianuarie a.c., în jurul orei 16.30, din curtea unei societăţii comerciale din Vatra Dornei, acesta având acces la cheia vehiculului întrucât lucrează ca muncitor necalificat la firma respectivă, iar cheia era pe un panou.

David-Iustin Stănică a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „furt în scop de folosinţă”.

Individul a fost introdus în Arestul IPJ Suceava.

Lui Stănică nu îi este străin beciul de la IPJ Suceava, el mai zăbovind de-a lungul timpului câte 24 de ore tot pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice. 

Adauga comentariu