Cinci cetățeni din Vama plasați în carantină la domiciliu au plecat la bureți

La data de 15 septembrie 2021, polițiștii din Vama au verificat persoanele de pe raza comunei Vama în ceea ce privește respectarea izolării și carantinării la domiciliu. Astfel, s-au deplasat pe raza satului Strâmtura, comuna Vama, la o gospodărie unde locuiesc Radu L. (40 de ani), Anișoara L. (36 de ani) și Dănuț L. (17 ani), persoane față de care la data de 13 septembrie a.c. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a dispus măsura carantinării la domiciliu până la data de 26 septembrie 2021.

În gospodărie nu a fost găsită nici o persoană, iar cu ocazia contactării telefonice s-a luat legătura cu Radu L. care a spus că se află împreună cu Anișoara L. și Dănuț L. în pădure la cules de ciuperci.

De asemenea, polițiștii au făcut verificări și la o altă gospodărie din satul Strâmtura, comuna Vama, la care figurează ca fiind în carantină Georgeta B. (39 de ani) și fiica acesteia minoră de 12 ani, pentru perioada 6 - 19 septembrie 2021.

Deoarece nu a fost găsită nicio persoană, au fost verificări, rezultând că acestea au plecat în cursul dimineții zilei de 14 septembrie a.c., de la domiciliu, la cules de bureți în pădure, fără a se mai întoarce, neputându-se stabili locația exactă în care acestea se află în prezent.

Date fiind cele constatate, Georgeta B., Radu L., Dănuț L. și Adina L. au fost amendați cu 2000 de lei fiecare. Față de minoră nu s-a luat nicio măsură contravențională, deoarece nu răspunde contravențional la acest moment.

 

Comentarii

Bikauca Corneliu

17.09.2021 13:50
Eu cred că polițiști fac forța din slujba lor, oameni respectivi în pădure tot izolați sunt, asa că judecata polițiștilor e mediocra pentru o șapcă asa mare. Vor sa se bage și ei în seama. Bat pareu că dacă mergeau la nunta sau restaurant sa facă cinste și lui șeful de post, nu ii mai amenda,

Adauga comentariu