Cinci dintre proxeneții care au scos mai multe tinere la produs pe Publi24 și-au petrecut noaptea în arestul IPJ Suceava. Ancheta procurorilor DIICOT ar fi pornit de la o tânără găsită moartă într-un apartament din Suceava

Cinci proxeneți din municipiul Mangalia, județul Constanța, și-au petrecut seara de 10 spre 11 iunie 2020 în arestul IPJ Suceava. Astăzi, la ora 13.00, aceștia vor participa la o videoconferință care va ține locul sălii de judecată, în urma căreia se va afla dacă „peștii” vor fi arestați preventiv sau nu.

În cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă a IPJ Suceava este amenajată o sală special pentru astfel de videoconferințe.

Cei cinci proxeneți sunt: Florian Mihail Nicuț, Ionuț Claudiu Stângă, Ertin Ramazan, Leonard Iulian Stan și Vasile Soare.

Percheziții la „peștii” de pe Publi24

Ieri, procurorii DIICOT Suceava, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Suceava au făcut nouă percheziții domiciliare, pe raza județului Constanța, într-un dosar vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

În acesta caz s-a reținut că cei nouă suspecți, toți din municipiul Mangalia, județul Constanța, au constituit în cursul anului 2017 un grup infracțional organizat și, în perioada august 2017 – martie 2018, au acționat în mod coordonat în scopul comiterii infracțiunilor de proxenetism, trafic de persoane și trafic de minori, membrii grupului obținând foloase patrimoniale importante în urma determinării și/sau înlesnirii practicării prostituției, precum și în urma exploatării sexuale a mai multor tinere, unele dintre acestea fiind minore.

Tinerele din familii defavorizate transformate în escorte

Concret, membrii grupului racolau tinere din zona rurală a județului Constanța, care, în principal, proveneau din familii dezorganizate cu o situație materială precară și care erau transportate pe raza altor localități din țară (Suceava, Botoșani, Brăila, Buzău, Bistrița, Cluj-Napoca, Sibiu, Zalău, Arad, Baia Mare, Oradea, Târgu – Jiu, etc.) unde erau cazate în apartamente închiriate în regim hotelier sau chiar în unități hoteliere, unde întrețineau raporturi și acte sexuale contra cost cu diverși „clienți”, banii astfel obținuți revenind membrilor grupului.

„Peștii” au făcut bani cu nemiluita folosindu-se de tinere sărace

Tot ieri, în urma informațiilor obținute, cotidianul Ziar de Suceava a publicat un articol intitulat „Milioane de lei învârtite de <peștii> care au scos la produs 14 tinere pe Publi24. Sucevenii s-au dovedit a fi cei mai generoși din țară când vine vorba de prostituate”.

Proxeneții ar fi dat de bucluc după ce o tânără a fost găsită moartă în cadă

Descinderile de ieri ale procurorilor DIICOT ar fi avut la bază cazul unei tinere de 18 ani găsită moartă într-un din cartierul Obcini al municipiului Suceava. Aceasta își câștiga banii prostituându-se.

Anul trecut, la data de 18 aprilie 2020, pe la ora 01.00, o tânără de 18 ani din județul Constanța a fost găsită decedată în cadă, făcând baie, într-un apartament din cartierul Obcini.

În luna mai a anului 2018, Gabriela V.P. a plecat de acasă iar părinții acesteia au declarat-o dispărută. Prin luna august a aceluiași an, fata s-a întors acasă. După nici o lună de la întoarcere, părinții au declarat-o din nou dispărută.

În apartamentul din cartierul Obcini, în care a fost găsit cadavrul tinerei, locuiau încă două tinere din Constanța.

Adauga comentariu