Cinci persoane au fost rănite în urma unei explozii ce a avut loc la Mănăstirea Sihăstria Rarăului

Astăzi, în jurul orei 14.00, a avut loc o explozie, probabil în urma unor acumulări de gaze, într-o încăpere a unei construcții anexe din cadrul Mănăstirii Sihăstria Rarăului.

În urma deflagrației, din cauza suflului fierbinte și al geamului încăperii respective, care s-a spart, au fost rănite persoanele din zonă, unele suferind arsuri ușoare, altele zgârieturi și tăieturi de la bucățile de sticlă pulverizate.

La fața locului intervin pompierii militari cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, cu sprijinul a două echipaje SAJ.

Până în momentul de față au fost evaluate medical cinci persoane, dintre care doar o femeie va fi transportată la spital. Ceilalti răniți refuză transportul la o unitate spitalicească. La o primă evaluare, niciunul nu prezintă răni grave, care să le pună în pericol viața.

Explozia nu a fost urmată de incendiu, iar dupa investigațiile medicale și acordarea primului ajutor medical, se va cerceta pentru depistarea cauzei probabile și a circumstanțelor în care s-a produs explozia.

Suflul exploziei a afectat o cameră tehnică și o bucătărie aflate în anexa respectivă.

Adauga comentariu