Ciobanul, care l-a înjunghiat cu un cuțit pe un alt cioban, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare după ce pedeapsa i-a fost redusă

Curtea de Apel Suceava a admis apelul inculpatului Culiță Filoteanu (51 de ani) privind pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă de omor”.

Magistrații i-au scăzut inculpatului din pedeapsă șase luni. Așadar, Culiță Filoteanu a rămas cu trei ani de închisoare cu executare. 

Această decizie este definitivă.


Vă amintim că, la data de 18 iulie 2020, la ora 19.10, polițiștii au fost anunțaţi prin 112 de către Culiță Filoteanu (51 de ani), din comuna Bunești, despre faptul că a avut un conflict cu o persoană pe care a lovit-o cu un cuțit în timp ce se afla în apropierea iazului Nimerceni de pe raza comunei Bosanci.

La fața locului, respectiv la aproximativ 300 de metri de iazul Nimerceni din comuna Bosanci, pe un drum de țară neasfaltat spre comuna Bunești, agenții de poliție l-au găsit pe Dumitru C. (38 de ani), din satul Uncești, comuna Bunești, care a declarat faptul că, în cursul zilei de 18 iulie 2020, pe la ora 18.50, în urma unui conflict spontan cu Filoteanu Culiță, acesta din urmă l-a lovit o singură dată cu un cuțit în zona abdomenului, după care a fugit de la fața locului. Cei doi sunt ciobani la stâni diferite.

Victima a fost transportată cu o ambulanță la UPU Suceava în vederea acordării de îngrijiri medicale stabilindu-i-se diagnosticul preliminar „plagă abdominală”.

Ulterior, agresorul a fost găsit pe raza comunei Bunești, acesta fiind dus la sediul Poliției pentru audieri.

Întrucât aspectele constatate întruneau elementele constitutive ale unei infracțiuni intenționate contra vieții, a fost sesizat procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Adauga comentariu